Εναρξη εργασιών 20ού συνεδρίου ΚΚΕ

Εναρξη εργασιών 20ού συνεδρίου ΚΚΕ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα χάπενινγκ με «πρωταγωνιστές» δεκάδες μέλη της ΚΝΕ άνοιξαν χθες οι εργασίες του 20ού Συνεδρίου του ΚΚΕ, που πραγματοποιούνται στην έδρα του κόμματος, στον Περισσό. Οι νεολαίοι, που βρίσκονταν καθισμένοι ανάμεσα στους συνέδρους, ουσιαστικά σηματοδότησαν την έναρξη των εργασιών τραγουδώντας, με τη μουσική συνοδεία συντρόφων τους, τη μελοποιημένη εκδοχή του ποιήματος «Οδηγητής», του Κώστα Βάρναλη.

Στην έναρξη του συνεδρίου προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με τις σημαντικότερες εξελίξεις του τελευταίου αιώνα, καθώς το 2018 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ. Το εν λόγω ντοκιμαντέρ είχε και τον χαρακτήρα οδοιπορικού με τους σταθμούς στην πορεία και δράση του κόμματος και τις προσωπικότητες που διαδραμάτισαν καίριο ρόλο στην πορεία αυτή.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, παρουσίασε προς τους συνέδρους την εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία προέκυψε έπειτα από εκτενή διάλογο σε επίπεδο βάσης. Ως βασικό ζητούμενο και προτεραιότητα για το κόμμα παραμένει για τον Περισσό η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ώστε, όπως αναφέρεται στο κείμενο της εισήγησης, «να γίνει ικανό, ως κόμμα της κοινωνικής ανατροπής, να φέρει εις πέρας τον ιστορικό πρωτοπόρο ρόλο του, αξιοποιώντας και βαθαίνοντας με την ταξική πάλη τις αντιθέσεις και αντιφάσεις του καπιταλιστικού συστήματος». Η εισήγηση της Κ.Ε. κάνει εκτενή ανάλυση της τρέχουσας συγκυρίας όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, των αλλαγών που έχουν επέλθει τα τελευταία χρόνια αλλά και των τάσεων που δείχνουν ότι θα είναι οι κυρίαρχες το επόμενο διάστημα. Στόχος της ανάλυσης αυτής είναι να προσδιοριστούν με μεγαλύτερη σαφήνεια τα βήματα εκείνα που πρέπει να γίνουν, προκειμένου το κόμμα να είναι έτοιμο για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που αναδύονται.

Στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης και οι αντιπρόεδροι Νικ. Κακλαμάνης, Δημ. Κρεμαστινός και Σπ. Λυκούδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή