Κοτζιάς: Ανάγκη για «κουλτούρα συμβιβασμού και συναίνεσης» στα Βαλκάνια

Κοτζιάς: Ανάγκη για «κουλτούρα συμβιβασμού και συναίνεσης» στα Βαλκάνια

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη δημιουργίας μίας «κουλτούρας συμβιβασμού και συναίνεσης» στα Βαλκάνια υπογράμμισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Κοτζιάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συζητήσαμε για ζητήματα ασφάλειας και σταθερότητας στην Ευρώπη και στην εγγύτερη περιοχή. Από τη δική μας πλευρά, μιλήσαμε για την ανάγκη να φτιαχτούν δομές σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή. Στις παρεμβάσεις μας συζητήσαμε για την αστάθεια που υπάρχει, ιδιαίτερα στα Δυτικά Βαλκάνια, και τόνισα ότι είναι απαραίτητο να διδαχθούν, όλες οι πλευρές, αυτό που εγώ ονομάζω κουλτούρα συμβιβασμού και συναίνεσης. Συζητήσαμε και για το ουκρανικό πρόβλημα και είχαμε για πρώτη φορά την παρουσία του νέου Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στο ίδιο το ΝΑΤΟ».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για τα κονδύλια της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ που ανακτήθηκαν, ο κ. Κοτζιάς απάντησε: «Είμαστε σε μία πορεία να ανακτήσουμε κονδύλια. Έχουμε εντοπίσει ένα ποσό γύρω στα 14 εκατομμύρια. Χθες και σήμερα πήραμε μικρά ποσά πίσω. Νομίζω ότι το υπουργείο Εξωτερικών αποδεικνύει ότι είναι, πολύπλευρα, ένα παραγωγικό υπουργείο που αντιπαλεύει τη διαφθορά και κάθε είδους προσπάθεια να γίνει σπατάλη στα χρήματα του Δημοσίου».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή