Προβάδισμα σχεδόν 13 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα σχεδόν 13 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα της ΝΔ σχεδόν 13 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr. Σε υψηλά επίπεδα η απροσδιόριστη ψήφος, με τους περισσότερους αναποφάσιστους να προέρχονται από τους πρώην ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου («αν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε»), το 23,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά το 10,6% ενώ ακολουθούν: ΚΚΕ 5,9%, Δημοκρατική Συμπαράταξη  4,2%, Χρυσή Αυγή  4%, Ένωση Κεντρώων 1,6%, Πλεύση Ελευθερίας  1,1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,8%, Ποτάμι  0,7%, Ανεξάρτητoι Έλληνες  0,6% και Λαϊκή Ενότητα 0,6%. «Άλλο κόμμα» δήλωσε πως θα ψηφίσει το 3,4%. «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα» απάντησε το 17,2%, ενώ «Δεν ξέρω, δεν απαντώ» είπε το 7,5%. «Δεν θα ψηφίσω» δήλωσε το 12,1% και «Λευκό / Άκυρο» είπε το 5,9%.
 
Προβάδισμα σχεδόν 13 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση-1

Το μεγαλύτερο ποσοστό στην απροσδιόριστη ψήφο, που ξεπερνάει το 42%, προέρχεται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ (35%).

Στο ερώτημα «ποιον κρίνετε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», το 30% των ερωτηθέντων υποστήριξε τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 19% τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή