Έρευνα για την αθώωση των παραγωγών στην υπόθεση της Μανωλάδας ζητά ο Σταύρος Κοντονής

Έρευνα για την αθώωση των παραγωγών στην υπόθεση της Μανωλάδας ζητά ο Σταύρος Κοντονής

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Όνειδoς για τη χώρα μας» χαρακτήρισε την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση της Μανωλάδας ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84, ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε ότι τη Δευτέρα θα αποστείλει έγγραφο στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου καθώς και στην Επιθεώρηση Εργασίας ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες που οδήγησαν τα Ελληνικά Δικαστήρια στην αθώωση των παραγωγών φράουλας από την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων. 

Όπως τόνισε «υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες γιατί, ενώ είχαν γίνει καταγγελίες για το τι συμβαίνει με τους εργάτες γης, όχι μόνο στο νομό Ηλείας αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, υπήρξε ένας εφησυχασμός από την πλευρά των τότε κυβερνήσεων ΠαΣοΚ και ΝΔ. Δεν επενέβαιναν, αντίθετα το διακωμωδούσαν και ιδού πού καταλήξαμε».

Ο Στ. Κοντονής κατέληξε λέγοντας: «Η δικαστική απόφαση ήταν η θρυαλλίδα για να υπάρξει η έκρηξη. Αν το θέμα είχε λυθεί με βάση το ελληνικό δίκαιο ενώπιον ενός δικαστηρίου, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά».

Αναφορικά με την υπόθεση της Νοβάρτις και της παραίτησης της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου, ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε προβληματικό το γεγονός της παραίτησης με το αιτιολογικό των πιέσεων και υπογράμμισε ότι το θέμα θα διερευνηθεί και όσοι έχουν ποινικές ευθύνες θα πληρώσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή