Λαγκάρντ: Διαφωνώ με τον Σόιμπλε, η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους

Λαγκάρντ: Διαφωνώ με τον Σόιμπλε, η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πάγια θέση του ΔΝΤ, ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους εξέφρασε και πάλι τη Δευτέρας η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας μάλιστα ότι διαφωνεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος έχει αναφέρει επανειλημμένως ότι προτεραιότητα είναι η αύξηση της παραγωγικότητας και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και όχι το χρέος.

«Φυσικά η Ελλάδα έχει βελτιώσει την παραγωγικότητα της οικονομίας της τα τελευταία χρόνια. Δεν ευθυγραμμίζομαι με τον υπουργό Σόιμπλε ο οποίος λέει πως η Ελλάδα χρειάζεται αύξηση παραγωγικότητας και όχι ελάφρυνση χρέους. Ποιος λέει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται λιγότερο χρέος; Εμείς στο ΔΝΤ θεωρούμαι πως χρειάζεται λιγότερο χρέος, και υποστηρίζουμε την αναδιάρθρωση του χρέους ως ένα βαθμό», ανέφερε η κα Λαγκάρντ, μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του American Enterprise Institute στην Ουάσιγκτον.

Στόχος, τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ είναι η βιωσιμότητα του χρέους, η οποία θα επιτρέψει στην Ελλάδα να είναι πιο παραγωγική. «Γι’ αυτό, τόνισε, το ΔΝΤ ζήτησε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, και μεταρρυθμίσεις που θα έχουν αντίκτυπο. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, η Ελλάδα εξακολουθεί να χρειάζεται μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογία προκειμένου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η παραγωγικότητα της οικονομίας της.

Σύμφωνα με τη Κριστίν Λαγκάρντ, για τη συμμετοχή του ΔΝΤ το ελληνικό πρόγραμμα χρειάζεται να πατά σε δυο «βάρκες»: Μεταρρυθμίσεις, που παρέχουν τη δημοσιονομική βάση για τη συμμετοχή του, αλλά και μια ελάφρυνση χρέους αναγκαία για τη δυνητική ανάκαμψη της Ελλάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή