Λαγκάρντ: Καμία ταύτιση με Σόιμπλε

Λαγκάρντ: Καμία ταύτιση με Σόιμπλε

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιμένει στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους η διευθύνουσα σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, επισημαίνοντας ότι δεν συμφωνεί με τις θέσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μεταρρυθμίσεις και όχι λιγότερο χρέος.

Απαντώντας χθες σε σχετική ερώτηση, σε εκδήλωση του American Enterprise Institute στην Ουάσιγκτον, η κ. Κριστίν Λαγκάρντ είπε ότι η Ελλάδα έχει βελτιώσει την παραγωγικότητα της οικονομίας της τα τελευταία χρόνια και πρόσθεσε: «Δεν ταυτίζομαι με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος λέει ότι η Ελλάδα χρειάζεται αύξηση παραγωγικότητας και όχι ελάφρυνση χρέους. Εμείς στο ΔΝΤ θεωρούμε πως χρειάζεται λιγότερο χρέος».

Η ίδια πρόσθεσε, πάντως, πως η Ελλάδα εξακολουθεί να χρειάζεται βιώσιμες μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και φορολογικό. «Δεν θέλουμε μεταρρυθμίσεις με προσωρινό αποτέλεσμα», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι αυτές είναι που θα απελευθερώσουν και θα βελτιώσουν την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Εξάλλου, η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε ότι οι θέσεις του Ταμείου προκειμένου να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα παραμένουν σταθερές και βασίζονται σε δύο πυλώνες: στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων και στην ελάφρυνση του χρέους, με τρόπο που να αντιστοιχεί στις ανάγκες της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή