Η Φώφη Γεννηματά κόβει γέφυρες με Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Η Φώφη Γεννηματά κόβει γέφυρες με Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος στα σενάρια περί προσέγγισης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είτε με τη Ν.Δ. –με αφορμή τη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη– είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ –με αφορμή τις σχετικές αναφορές του Νίκου Φίλη πρόσφατα– έβαλε χθες η επικεφαλής της κ. Φώφη Γεννηματά. «Σε εμάς δεν θα βρουν πρόθυμους ούτε για δήθεν ευρωπαϊκά μέτωπα με τη Ν.Δ., η “Αυγή” είναι βαθιά νυχτωμένη, ούτε για δήθεν αντιδεξιά μέτωπα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πότε μας πάνε από δω, πότε μας πάνε από κει. Εμείς σταθερά αυτόνομη πορεία», δήλωσε η κ. Γεννηματά στη χθεσινή ομιλία της σε εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας αιχμές για σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας « Η Αυγή».

Υστερα από αμφίπλευρη, ιδιαίτερα σκληρή κριτική στις επιλογές τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κ. Γεννηματά θέλησε να προσδιορίσει τον χώρο εκείνο εντός του οποίου το κόμμα της οριοθετεί τη δική του αυτόνομη παρουσία. Αναφέρθηκε στην «πλέον ακατάλληλη κυβέρνηση», κατηγόρησε τα στελέχη της για «ιδεοληπτικές εμμονές», προειδοποίησε για «άλλη μία επαχθή συνθηκολόγηση», για να καταλήξει υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση είναι μετέωρη κοινωνικά και απομονωμένη πολιτικά». Περιέγραψε το αποτέλεσμα της τρέχουσας διαπραγμάτευσης ως «ένα 4ο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση» και ξεκαθάρισε ότι «η ΔΗΣΥ δεν θα ψηφίσει νέες περικοπές, νέες αιματηρές θυσίες χωρίς αντίκρισμα». Τέλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εργαλειοποιεί ακόμη και τις εξεταστικές επιτροπές στην προσπάθειά της να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, αρνούμενη τη διερεύνηση πτυχών της δικής της θητείας. Η αναφορά αυτή της κ. Γεννηματά έρχεται τη στιγμή που οι βουλευτές της ΔΗΣΥ ζητούν σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υγεία από το 1997 μέχρι σήμερα και όχι μόνο έως το 2014, που είναι η κυβερνητική πρόταση.

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ παρουσίασε στην ομιλία της στη Θεσσαλονίκη το «Σχέδιο Ελλάδα», την ολοκληρωμένη πρόταση του κόμματος για πιλοτικά αναπτυξιακά πρότζεκτ σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, με βάση τα ιδιαίτερα στοιχεία κάθε περιοχής και κεντρικούς στόχους την ανάδειξη της νέας γενιάς, την ανάσχεση φυγής νέων ανθρώπων στο εξωτερικό και την ενίσχυση της μικρής και μεσαίας τάξης για να ανασυνταχθεί η ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης. Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε, τέλος, στο συνέδριο της ΔΗΣΥ, δηλώνοντας, σε σχέση και με την κριτική που έχει ακουστεί, ότι «είναι η ώρα να αλλάξουμε και θα αλλάξουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή