ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: «Οι ιδεοληψίες της κυβέρνησης πληρώνονται ακριβά από όλους τους Έλληνες»

nd-oi-ideolipsies-tis-kyvernisis-plironontai-akriva-apo-oloys-toys-ellines-2183569

Με αφορμή ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας, Αλ. Φλαμπουράρη, ότι ολοκληρώνεται πριν το Πάσχα η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι «εκείνο που ξεχνάει είναι ότι τα 2 χρόνια καθυστερήσεων στοίχισαν στα έσοδα του Δημοσίου, στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει πως ξεχνούν, επίσης, τι έλεγαν τότε «ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και οι σύντροφοί τους, που υπογράφουν την παραχώρηση».

«Του θυμίζουμε, λοιπόν, ότι:

– Ο ίδιος διαβεβαίωνε ότι "τα λιμάνια κανείς δεν θα τα πάρει. Και τον σιδηρόδρομο κανείς δεν θα τον πάρει. Και τα αεροδρόμια κανείς δεν θα τα πάρει" (15 Μαρτίου 2015, Real News).
– Ο κ. Τσίπρας διακήρυσσε ότι "δεν θα επιτρέψουμε η δημόσια περιουσία και οι υποδομές να περάσουν στα νύχια του ΤΑΙΠΕΔ και των ποικιλώνυμων συμφερόντων" (23 Ιανουαρίου 2015, Ηράκλειο Κρήτης).
– Ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωνε ότι "η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας" (25 Νοεμβρίου 2014)», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η Ν.Δ. καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στην κυβέρνηση κάνουν σήμερα εκείνα που κατήγγελλαν χθες, με τεράστιες καθυστερήσεις, όμως, που κοστίζουν πολύ βαριά στην οικονομία και την κοινωνία. «Οι ιδεοληψίες, οι εμμονές και το θέατρο που παίζουν πληρώνονται ακριβά από όλους τους Έλληνες», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι απαντά ο Αλ. Φλαμπουράρης

«Παρότι δεν συνάδει με τα πολιτικά ήθη η συμπεριφορά της ΝΔ, παραμένω ψύχραιμος και όχι «υπερήφανος», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της», απαντά, από την πλευρά του, ο κ. Φλαμπουράρης

 «Ευτυχώς», σημειώνει ο κ. Φλαμπουράρης, «βελτιώσαμε τις απίθανες και χαριστικές συμβάσεις που η κυβέρνησή σας είχε υπογράψει και με «υπερηφάνεια» ακόμη υποστηρίζει».