FT: Ο Τσίπρας απέρριψε συμφωνία με τους θεσμούς λόγω πολιτικού κόστους

FT: Ο Τσίπρας απέρριψε συμφωνία με τους θεσμούς λόγω πολιτικού κόστους

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο φόβος του πολιτικού κόστους οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα στην απόρριψη της συμφωνίας που είχε επιτευχθεί μεταξύ Αθήνας και θεσμών πριν από έναν μήνα, υποστηρίζουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times.

Οπως αναφέρεται, η συμφωνία προέβλεπε περαιτέρω περικοπές συντάξεων το 2019, σχολιάζοντας πως κάτι τέτοιο θα ήταν αβάσταχτο πολιτικά για τον Αλ. Τσίπρα, λίγους μήνες πριν τις προγραμματισμένες εκλογές και υπό τον φόβο ισχυρών αντιδράσεων από ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες θα μπορούσε να στείλει το κόμμα πίσω σε μονοψήφια ποσοστά. Ήταν μια συμφωνία που δεν μπορούσαν να καταπιούν», έχει δηλώσει στην εφημερίδα πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ακόμη πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναμένεται στις σημερινές συνομιλίες στις Βρυξέλλες να πιέσει για καθυστέρηση εφαρμογής των περικοπών στις συντάξεις έως το 2020, αντιστεκόμενος παράλληλα στην απαίτηση των πιστωτών για τις μαζικές απολύσεις.

Επισημαίνεται ακόμα πως Ευρωπαίος αξιωματούχος έχει σημειώσει ότι η μη εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα εγκαίρως θα άφηνε την οικονομία της χώρας «σε τέτοια κατάσταση που όλες οι παράμετροι της λήψης αποφάσεων θα έπρεπε να επανεξεταστούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή