Εως τις 28 Ιουνίου το πόρισμα της Προανακριτικής για Παπαντωνίου

Εως τις 28 Ιουνίου το πόρισμα της Προανακριτικής για Παπαντωνίου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η 28η Ιουνίου ορίζεται ως η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση του πορίσματος της «προανακριτικής» σχετικά με την υπόθεση των εξοπλιστικών και την υπό πολιτική έρευνα πλέον πιθανότητα εμπλοκής του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Γ. Παπαντωνίου. Η προαναφερθείσα ημερομηνία αναφέρεται στη χθεσινή απόφαση του προέδρου της Βουλής κ. Ν. Βούτση, μέσω της οποίας συγκροτείται η «Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην υπουργού κ. Ιωάννη Παπαντωνίου, για την ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπ. Εθνικής Αμυνας», σε συνέχεια πρόσφατης απόφασης της Ολομέλειας, έπειτα από τη γνωστή πρόταση της δικομματικής κυβερνώσας πλειοψηφίας.

Με την ίδια απόφαση ορίζεται και η 21μελής σύνθεση της Επιτροπής, όπως αυτή διαμορφώθηκε έπειτα από σχετικές προτάσεις-εισηγήσεις των κομμάτων. Από την πλευρά της δικομματικής συγκυβέρνησης –η οποία διαθέτει, βεβαίως, και την πλειοψηφία, συμμετέχουν οι: Θ. Δρίτσας, Χρ. Καραγιαννίδης, Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη, Σ.Μπαλλής, Γ. Ντζιμάνης, Ν. Ξυδάκης, Γ. Παπαφιλίππου, Ν.Παρασκευόπουλος, Κ. Παυλίδης, Γ. Τσόγκας (ΣΥΡΙΖΑ), και ο Αθ. Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ). Εκ μέρους της Ν.Δ. οι Αθ. Δαβάκης, Αν. Δημοσχάκης, Ν. Παναγιωτόπουλος, Κ. Τασούλας και Κ. Τζαβάρας. Από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης οι Α. Λοβέρδος (Δημ. Συμπαράταξη), Ι. Λαγός (Χ.Α.), Αθ. Παφίλης (ΚΚΕ), Ι. Σαρίδης (Εν. Κεντρώων) και Σπ. Δανέλλης (Ποτάμι). Οπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, είναι πιθανόν και εν προκειμένω η Επιτροπή να ζητήσει παράταση των εργασιών της, αν έως τις 28/6 δεν έχει καταστεί δυνατόν να υπάρξει πόρισμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή