Αυξάνεται ο αριθμός βουλευτών που έλαβαν τη «13η σύνταξη»

Αυξάνεται ο αριθμός βουλευτών που έλαβαν τη «13η σύνταξη»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παραδοχή ότι υπάρχουν κι άλλοι βουλευτές που έλαβαν τη λεγόμενη 13η σύνταξη προχώρησε χθες το υπουργείο Εργασίας, χωρίς όμως να διευκρινίζει πόσοι ήταν αυτοί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η καταβολή της έκτακτης οικονομικής παροχής σε περιορισμένο αριθμό βουλευτών οφείλεται στην αυτοματοποιημένη διαδικασία χορήγησής της και βουλευτές οι οποίοι διαπίστωσαν την κατάθεση τέτοιων ποσών στους λογαριασμούς τους τα επανακατέθεσαν στον ΕΦΚΑ. Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα έχουν παραδεχθεί δημόσια ότι πήραν το έκτακτο οικονομικό βοήθημα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, σύμφωνα όμως με πληροφορίες της «Κ» το επίδομα έλαβαν και ορισμένοι δημόσιοι λειτουργοί των οποίων η σύνταξη έχει περικοπεί, με αποτέλεσμα το σύστημα της ΗΔΙΚΑ να τους βγάζει χαμηλοσυνταξιούχους.

Βέβαια, το υπουργείο Εργασίας στην ανακοίνωσή του δεν διευκρινίζει πόσοι ήταν οι βουλευτές που έλαβαν το έκτακτο βοήθημα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους –κάνει λόγο για περιορισμένο αριθμό– ούτε αν όλοι όσοι πήραν τα χρήματα τα κατέθεσαν στον ΕΦΚΑ, αφού σημειώνει ότι το έπραξαν αυτό όσοι διαπίστωσαν ότι είχαν πάρει το ποσό. Παράλληλα, το υπουργείο τα βάζει με «όσους έθεσαν στο επίκεντρο της συζήτησης την καταβολή του βοηθήματος του Δεκεμβρίου σε βουλευτές και μάλιστα εν αγνοία τους, σαν να επρόκειτο για σκανδαλώδη ευνοϊκή μεταχείρισή τους.

»Οσοι επέλεξαν να μην ψηφίσουν υπέρ της ενίσχυσης των συνταξιούχων, και ειδικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχειρούν ανά διαστήματα ανεπιτυχώς να απαξιώσουν την κοινωνική σημασία της παροχής αυτής», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ακόμη, το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι η έκτακτη οικονομική παροχή προς υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού ανήλθε σε 629.483.000 ευρώ και δόθηκε σε 1.577.503 συνταξιούχους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή