Κριτική από «Ωρα Αποφάσεων» στην Δημοκρατική Συμπαράταξη

Κριτική από «Ωρα Αποφάσεων» στην Δημοκρατική Συμπαράταξη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρότασή της για την αντιμετώπιση του οξυμμένου προβλήματος των κόκκινων δανείων, ανακοίνωσε η Ώρα Αποφάσεων ασκώντας κριτική στην πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για δημιουργία Ταμείου Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, ως εντελώς ανέφικτη και μη ρεαλιστική.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ώρας Αποφάσεων, κάτι τέτοιο γυρίζει τη χώρα σε πρακτικές της δεκαετίας του '70 και του '80. Αυξάνει το δημόσιο χρέος, μεταφέροντας το πρόβλημα των ανήθικων επιχειρηματιών και τραπεζιτών του παρασιτισμού, αλλά και των συστηματικών μπαταχτσήδων, στις πλάτες του κρατικού προϋπολογισμού, δηλαδή των δυσβάσταχτα φορολογούμενων πολιτών και των υγιών επιχειρήσεων.

«Η πρόταση για σύσταση Ταμείου Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων συνιστά την επιβλαβή εκδοχή του κρατικοδίαιτου συντηρητισμού για την κοινωνία και την οικονομία, καθώς αποτελεί μέρος των πρακτικών που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και τον ελληνικό λαό στα μνημόνια», επισημαίνεται.

Η Ώρα αποφάσεων προτείνει την αξιοποίηση της διεθνούς εμπειρίας σε Ισλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία, δηλαδή: καμία λύση δεν μπορεί να οδηγεί τα βάρη των κόκκινων δανείων στις πλάτες των φορολογουμένων και η ουσία της ενδεδειγμένης πρότασης πρέπει να είναι ότι το τμήμα των κόκκινων δανείων που δεν εξυπηρετούνται ή εμφανίζουν σοβαρές δυσκολίες να εξυπηρετηθούν, να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή