Ανάγκη για ταχεία πρόοδο, το μήνυμα του Βερολίνου

Ανάγκη για ταχεία πρόοδο, το μήνυμα του Βερολίνου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν επιβεβαίωσε μεν στο σημερινό κυβερνητικό briefing ότι οι συνομιλίες διεξάγονται με «εντατικό» ρυθμό. Αρνήθηκε, ωστόσο, να αναφερθεί σε λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων, όπως για παράδειγμα, στο κατά πόσο ευσταθούν πληροφορίες ότι η συζήτηση των εμπλεκόμενων πλευρών διεξάγεται πλέον στη βάση συμβιβαστικής πρότασης και πιθανώς το βράδυ να καταλήξουν σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, αναφέρει η Deutsche Welle.

«Δεν θα εκφράσουμε προσδοκίες», δήλωσε η Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν. «Θα πρέπει να περιμένουμε το τι θα προκύψει» από τις συζητήσεις των θεσμών με την Αθήνα. Πάντως, τόνισε, «έχουμε ανάγκη από ταχεία πρόοδο στη βάση των συμφωνιών. Καθυστερήσεις δεν είναι ποτέ καλές για την οικονομική ανάκαμψη». Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναμένει την Παρασκευή στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα ότι θα κατατεθεί έκθεση για την πορεία των διαπραγματεύσεων των θεσμών με την Ελλάδα.

Η κ. φον Τίζενχαουζεν επιβεβαίωσε πληροφορίες για συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την Πέμπτη στο Βερολίνο. Δεν θέλησε να δώσει πληροφορίες για τα θέματα που θα συζητηθούν, διευκρίνιζοντας απλά ότι «πρόκειται για μια κανονική, εμπιστευτική συνομιλία όπως πολλές άλλες στο πλαίσιο του Eurogroup- δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή