Αποφυλακίζεται ο Τσοχατζόπουλος

Αποφυλακίζεται ο Τσοχατζόπουλος

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε χρόνια μετά την προφυλάκισή του, παραμονές του Πάσχα το 2012, αποφυλακίζεται ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Η αποφυλάκιση, με οριακή πλειοψηφία –τρεις δικαστές ετάχθησαν υπέρ και δύο κατά– έκλεισε το κεφάλαιο της κράτησής του στις φυλακές, καθώς έχει καταδικαστεί σε 20ετή κάθειρξη για μίζες σε συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ παράλληλα το δικαστήριο επέβαλε στον πρώην υπουργό σειρά περιοριστικών όρων και τον αποφυλάκισε για λόγους υγείας.

Μεταξύ των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στον πρώην υπουργό είναι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση διαμονής σε συγκεκριμένο μέρος, παράδοση του διαβατηρίου του, χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ, υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και πολλοί άλλοι. Οι συνήγοροί του ανέφεραν ότι ο πελάτης τους αδυνατεί να πληρώσει τα χρήματα της εγγύησης και όταν θα βγει από το νοσοκομείο σε ένα μήνα, είναι πιθανόν να μην μπορεί να υλοποιηθεί η απόφαση αποφυλάκισής του.

Ο ίδιος ο Ακης Τσοχατζόπουλος δεν ήταν παρών κατά την έκδοση της απόφασης, καθώς νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και βρίσκεται σε μετεγχειρητικό στάδιο, ενώ παρούσα ήταν η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η οποία έχει επίσης αποφυλακιστεί, όπως και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, οι οποίες είχαν καταδικαστεί και αυτές σε πολυετείς καθείρξεις για τις μίζες των εξοπλιστικών.

Ο πρώην υπουργός είχε στο παρελθόν υποβάλει πολλές αιτήσεις για να βγει από τη φυλακή για λόγους υγείας, οι οποίες όμως δεν είχαν αποτέλεσμα.

Υπέρ της αποφυλάκισής του είχε ταχθεί στο δικαστήριο, πρόταση που έγινε δεκτή, η εισαγγελέας της έδρας, επικαλούμενη λόγους ανεπανόρθωτης βλάβης της υγείας του εάν η κράτησή του παραταθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή