Στη Βουλή η πρόταση εξεταστικής για Υγεία

Στη Βουλή η πρόταση εξεταστικής για Υγεία

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Μεγάλη Τετάρτη θα γίνει η συζήτηση και η ψηφοφορία για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που ζήτησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ για την Υγεία. Βούληση της κυβέρνησης ήταν η συνεδρίαση να γίνει τη Μ. Τρίτη. Ωστόσο, ύστερα από αίτημα της Ν.Δ. (ο κ. Μητσοτάκης θα λείπει εκτός Ελλάδος), ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης την ανέβαλε για μία ημέρα, ύστερα από συνεννόηση και με το Μαξίμου.

Αυτό, ωστόσο, που θα έχει ενδιαφέρον στην εν λόγω συνεδρίαση δεν είναι το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Είναι το αν η κυβέρνηση θα κάνει δεκτό το αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ενταχθεί στην εν λόγω εξεταστική και η τελευταία διετία. Δηλαδή τα έργα και των δικών της υπουργών στον χώρο της Υγείας. Διότι μπορεί μεν η ΔΗΣΥ να μη συγκέντρωσε τις απαιτούμενες υπογραφές (χρειάζονται 60) για να αιτηθεί ξεχωριστά τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και για τα έτη μετά τον Ιανουάριο του 2015, αλλά θα είναι πολιτικά παράδοξο να απορρίψει το αίτημά της η κυβέρνηση, καθώς θα δώσει λαβές ότι έχει κάτι να αποκρύψει.

Τριβές

Η εν λόγω εξεταστική προκάλεσε σοβαρές τριβές και μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς το Ποτάμι κατήγγειλε την κ. Γεννηματά για το «θράσος της να ζητήσει να υπογράψουν το αίτημα του ΠΑΣΟΚ και οι βουλευτές του Ποταμιού». Στελέχη της Σεβαστουπόλεως υπενθύμιζαν ότι ο κ. Θεοδωράκης έχει επανειλημμένως ζητήσει να έρθουν στο φως όλες οι όζουσες υποθέσεις και υπογράμμιζαν ότι δεν έχει την παραμικρή αντίρρηση να εξεταστεί και η τελευταία διετία στα θέματα της Υγείας. Οι ίδιες πηγές, όμως, επέκριναν με απαξίωση την τακτική της κ. Γεννηματά να ζητεί τη συνεργασία του Ποταμιού, ενόσω η ίδια ενθαρρύνει τις αποστασίες βουλευτών του κ. Θεοδωράκη, έχοντας ήδη εντάξει στο κόμμα της τους κ. Ιλχάν και Μπαργιώτα. «Απόδειξη ότι η κ. Γεννηματά αντιμετωπίζει επικοινωνιακά όλα τα ζητήματα είναι ότι έχοντας 19 βουλευτές, επέλεξε να ζητήσει τη συνδρομή τόσο των ανεξάρτητων βουλευτών όσο και του Ποταμιού, ξέροντας πως ούτε με αυτούς δεν θα μπορούσε να φτάσει τις 60 υπογραφές που απαιτούνται. Ας χαίρεται, λοιπόν, τους κ. Παναγούλη και Καρρά που συνυπέγραψαν το αίτημά της και ας συνεχίσει να αποδεικνύει πόσο προοδευτική είναι εντάσσοντας στο ΠΑΣΟΚ κι άλλους αποστάτες», έλεγε στενός συνεργάτης του κ. Θεοδωράκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή