Ρατσιστικό παραλήρημα της Χρυσής Αυγής στη Βουλή

Ρατσιστικό παραλήρημα της Χρυσής Αυγής στη Βουλή

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντίδραση-διαμαρτυρία όλων των κομμάτων, εκπρόσωποι των οποίων ζήτησαν να εφαρμόζεται αυστηρά ο Κανονισμός της Βουλής, για λόγους αυτοπροστασίας του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας, προκάλεσε σήμερα στην Ολομέλεια ένα νέο κρούσμα επιθετικού και υβριστικού λόγου εκ μέρους βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Η με το γνωστό υψηλών τόνων «οργισμένη» παρέμβαση του βουλευτή Ι.Λαγού, με φράσεις μεταξύ άλλων «είστε όλοι πολιτικά καθάρματα», και αναφορές του που εμπεριείχαν ρατσιστικό χαρακτήρα, ήταν η αφορμή.

«Πρέπει να διακόπτετε την διαδικασία όταν ακούγεται τέτοιος παραληρηματικός και φασιστικός λόγος» είπε απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα Δημ.Κρεμαστινό ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θ.Παπαθεοδώρου και απηύθυνε έκκληση στους υπουργούς να μην προσέρχονται να απαντούν στη Βουλή, όταν ερωτήσεις καταθέτουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

«Η δημοκρατία ανέχεται ακόμα και τους ορκισμένους εχθρούς της, υπάρχουν όμως και κανόνες και ο Κανονισμός της Βουλής» τόνισε ο κ. Σπ.Δανέλλης (Ποτάμι).

Για «ακραίο ρατσιστικό παραλήρημα» και για την ανάγκη να «αυτοπροστατευθεί το Κοινοβούλιο, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημ.Συμπαράταξης Θ.Θεοχαρόπουλος παρεμβαίνοντας στη συζήτηση.

«Είναι ιδεολογικοί απόγονοι των ναζιστών», σημείωσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

«Πρόκειται για μια εγκληματική οργάνωση», ανέφερε ο κ. Χρ.Κατσώτης (ΚΚΕ).

«Να μην μιλάνε οι υπεύθυνοι εθνικών προδοσιών», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε και αυτό το επεισόδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή