Προσλήψεις στην ΕΡΤ ετοιμάζει η κυβέρνηση

Προσλήψεις στην ΕΡΤ ετοιμάζει η κυβέρνηση

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προγραμματισμό προσλήψεων στην ΕΡΤ, προκειμένου να σταματήσουν οι εξωτερικές παραγωγές και κατ’ αυτό τον τρόπο να περιοριστεί το κόστος για την εταιρεία, έχει η κυβέρνηση, όπως φάνηκε από σημερινές δηλώσεις του υπουργού ψηφιακής πολιτικής στη Βουλή.

«Είμαστε στην κατεύθυνση του να μπορέσουμε να εξορθολογίσουμε και άλλο τη λειτουργία της εταιρείας. Δηλαδή, εκεί που υπήρχαν κενά ως προς την παραγωγή έργου, τα οποία, δυστυχώς, η διοίκηση αναγκάζονταν και αναγκάζεται να τα καλύψει με συμβάσεις με εξωτερικές εταιρείες, να προχωρήσουμε στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, ούτως ώστε και το κόστος να μειωθεί για την εταιρεία και οι εργαζόμενοι να πληρώνονται καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ν. Παππάς με αφορμή ερώτηση –στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου- του κ. Ν.Καραθανασόπουλου (ΚΚΕ).

Ο ερωτών βουλευτής έθεσε το θέμα της επίλυσης προβλημάτων που αντιμετωπίζουν συμβασιούχοι στην ΕΡΤ, με τον κ. Παππά να λέει ότι με καλή θέληση απ’ όλες τις πλευρές τα θέματα αυτά θα επιλυθούν. «Θα ήθελα με την ευκαιρία της ερώτησής σας να καλέσω όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη με καλή πίστη να προσέλθουν σε ένα τραπέζι διαλόγου, για να βρεθεί μία λύση η οποία νομίζω ότι μπορεί να ικανοποιήσει τους πάντες. Διότι η ενημέρωσή μου λέει ότι και η δημοσιονομική, η οικονομική επιβάρυνση της εταιρείας δεν θα είναι τεράστια για να καλυφθεί και αυτό το αίτημα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

«Από τη στιγμή που κι εσείς το αναφέρατε ρητά, ότι δεν αποτελεί ζήτημα για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης η τακτοποίηση, άρα τι το καλύτερο από το να προχωρήσετε γρήγορα, μέσα από τη συζήτηση με τους ίδιους τους εργαζομένους, στη νομοθετική ρύθμιση του συγκεκριμένου ζητήματος;», σχολίασε απαντώντας ο κ. Καραθανασόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή