Σύγκρουση για το ταξίδι στη Βενεζουέλα

Σύγκρουση για το ταξίδι στη Βενεζουέλα

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πεδίο σύγκρουσης μεταξύ του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και του Ευάγγελου Βενιζέλου εξελίχθηκε η συζήτηση ερώτησης του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το ταξίδι του πρώτου στη Βενεζουέλα το 2013.

Τα ερωτήματα έθεσε ο κ. Βενιζέλος: «Γιατί δεν ενημερώσατε την κυβέρνηση πριν πάτε ή αφού πήγατε; Γιατί δεν υποβάλατε προτάσεις να προωθήσουμε τις σχέσεις και να βοηθήσουμε επιχειρήσεις; Γιατί τα κάνατε όλα εν κρυπτώ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ερωτών τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος κυβέρνησης, θέτοντας και ζήτημα είτε παραμονής του κ. Παππά σε πολυτελή ξενοδοχεία «αμφιλεγόμενου επιχειρηματία» είτε και σχέσεών του με δικηγόρο offshore εταιρειών που συμμετείχε στην αποστολή.

«Είναι ένα ταξίδι το οποίο οργανώθηκε από την πρεσβεία της Βενεζουέλας, η οποία, σε συνεργασία με το δικό τους υπουργείο Εξωτερικών, είχε και την ευθύνη της φιλοξενίας μας και των εσωτερικών μας εκεί μετακινήσεων. Σε αυτό το ταξίδι δεν υπήρξε οτιδήποτε το μεμπτό», υποστήριξε ο κ. Παππάς και προσέθεσε μεταξύ άλλων: «Στην επίσκεψη αυτή παρευρίσκονταν και εκπρόσωποι των ελληνικών εταιρειών πετρελαίου. Πρέπει να σας πω, επίσης, ότι ο ελληνόκτητος στόλος κάνει πάρα πολλές μεταφορές πετρελαίου της Βενεζουέλας. Επίσης, θα ήθελα να σας πω ότι ελληνική εταιρεία έχει κατασκευάσει εκτεταμένα το δίκτυο σωληνώσεων, υποδομών, ύδρευσης και αποχέτευσης στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας».

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε, εγείροντας ζητήματα σχετικά με τις επαφές που έχει με τη Βενεζουέλα ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση πλέον: «Για την καλλιέργεια και τη συνέχεια των σχέσεων αυτών, επί των ημερών της δικής σας κυβέρνησης, ο περιβόητος επιχειρηματίας, ο κ. Μαχέντ Χαλίλ, ήρθε στην Ελλάδα; Εκανε επαφές με εκπροσώπους της κυβέρνησης; Πόσα κρατικά αεροσκάφη της Βενεζουέλας έχουν λάβει παρόμοια άδεια προσγείωσης σε ελληνικά αεροδρόμια και ποιους μετέφεραν το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2015, που γίνατε κυβέρνηση, έως σήμερα;».

Για τα αεροσκάφη ο κ. Παππάς παρέπεμψε στο υπουργείο Εξωτερικών. Επανέλαβε δε ότι, επειδή η τότε ελληνική κυβέρνηση απέφευγε να έχει σχέσεις με τη Βενεζουέλα, «οδήγησε την πρεσβεία της συγκεκριμένης χώρας να απευθυνθεί σε εμάς, να μας καλέσει, να διερευνήσουμε και εμείς τις δυνατότητες συνεργασίας και τη δυνατότητα ενίσχυσης των πολιτικών σχέσεων, διότι από το 2013 –πώς να το κάνουμε;– υπήρχε και μια υποψία ότι θα γίνουμε κυβέρνηση».

Τηλεοπτικές άδειες

Λίγη ώρα αργότερα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, απαντώντας σε ερωτήσεις του ανεξάρτητου βουλευτή Νικ. Νικολόπουλου για τις τηλεοπτικές άδειες, ανέφερε πως «υπάρχουν οι υποδομές και θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει και η διάθεση για να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία». του διαγωνισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή