Παυλόπουλος: Οι Ρομά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας

Παυλόπουλος: Οι Ρομά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει να διατηρήσει τη συνοχή της έστειλε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ρομά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ομάδα παιδιών Ρομά από το Αλιβέρι Βόλου.

«Η Ελληνική Κοινωνία, που περνάει δύσκολες στιγμές ημέρες, πρέπει να διατηρήσει τη συνοχή της. Πρέπει να μη διαρραγεί. Για να συμβαίνει αυτό πρέπει η Ελληνική Κοινωνία, να παραμείνει αυτό που ήταν πάντοτε: Μια κοινωνία δημοκρατική, μια κοινωνία που έχει μέσα της, ως στοιχείο του DNA της, την Αλληλεγγύη. Την Αλληλεγγύη όχι ως απλή διακήρυξη αλλά ως αίσθημα το οποίο είναι βίωμα για τον καθένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη για μια κοινωνία ανοιχτή που θα επιτρέπει τη διαφορετικότητα. « Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε την διαφορετικότητα. Πρέπει να δεχόμαστε αυτό το οποίο είναι ο καθένας και τι μπορεί να κάνει με βάση την ιδιομορφία την οποία έχει. Αυτό σημαίνει ο σεβασμός της ιδιαιτερότητας. Για να μπορούμε όμως και να συμμετέχουμε και να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα, πρέπει να σεβόμαστε μια βασική αρχή, η οποίας απορρέει από το ίδιο το Σύνταγμα. Και είναι καταστατική αρχή της Κοινωνίας αλλά και της Πολιτείας. Και αυτή είναι η αρχή της ισότητας».

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε τους Ρομά ως «αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας».

«Θέλω να σας παρακαλέσω να το αισθανθείτε αυτό. Θέλω να σας παρακαλέσω να συμμετέχετε, να βγάλετε από μέσα σας αυτό που μπορείτε. Θέλω να ξέρετε ότι είσθε ένα διαφορετικό κομμάτι μέσα στην κοινωνία όπως πολλά άλλα διαφορετικά κομμάτια. Αλλά είστε ένα πολύτιμο κομμάτι. Και αυτό να το πιστέψετε. Και θέλω να ξέρετε ότι θα κάνω τα πάντα, και η Πολιτεία θα κάνει τα πάντα, για να δώσουμε σε καθένα από σας τη δυνατότητα να βγάλει μέσα από την προσωπικότητά του αυτό που μπορεί. Να πιστεύετε σε αυτές τις αρχές. Μόνο αν πιστεύετε μπορείτε να τις κάνετε πράξη και να δώσετε και στις οικογένειές σας και στην κοινωνία αυτό που σας αναλογεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή