Σύνοδος των χωρών του Νότου

Σύνοδος των χωρών του Νότου

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τώρα είναι η ώρα να υπάρξει οριστική λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας», δήλωσε χθες από τη Μαδρίτη, όπου συμμετείχε στις εργασίες της συνόδου των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Πρέπει να γίνουν βήματα για τα μεσοπρόθεσμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και τα μεσοπρόθεσμα για την απομείωση του χρέους», δήλωσε παραπέμποντας σε δύο κομβικά ζητήματα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με του θεσμούς.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη να περιορισθεί η αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη και κάτι τέτοιο, όπως τόνισε, «χρειάζεται ένα ευρωπαϊκό ομόλογο. Χρειάζεται ισχυρό προϋπολογισμό, σημαίνει ευρωπαϊκά προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας».

Αναφορά στο ελληνικό ζήτημα έκανε, στις κοινές δηλώσεις των ηγετών του Νότου, και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος υπογράμμισε ότι «πρέπει να λύσουμε το θέμα της Ελλάδας. Θέλουμε η Ελλάδα επιτέλους να βρει τις απαντήσεις στα προβλήματά της γιατί έχει κάνει πράγματι τρομακτικές προσπάθειες και πρέπει να τελειώσουμε με αυτό το θέμα και να ανοίξουμε μια νέα φάση.

Να εμβαθύνουμε στη νομισματική ένωση, στην οικονομική σύγκλιση και να χτίσουμε πολιτικές επενδύσεων».

Στη χθεσινή συνάντηση των ηγετών του ευρωπαϊκού Νότου συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Συρία και η προσφυγική κρίση. Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ενωση πρωτοβουλίες για την ειρήνευση στη Συρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή