Παπαχριστόπουλος: «Οποιος έχει τεκμηριωμένα στοιχεία για διαφθορά πριν από το 1997 και μετά το 2015 να τα καταθέσει»

Παπαχριστόπουλος: «Οποιος έχει τεκμηριωμένα στοιχεία για διαφθορά πριν από το 1997 και μετά το 2015 να τα καταθέσει»

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Όποιος έχει στοιχεία τεκμηριωμένα για διαφθορά και πριν από το 1997 και μετά το 2015, δεν τον εμποδίζει κανείς να τα καταθέσει. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ρεβανσισμού, η Εξεταστική Επιτροπή, θέλω να πιστεύω ότι, θα κάνει σοβαρή δουλειά και θα ρίξει άπλετο φως στα φαινόμενα διαφθοράς στο χώρο της υγείας», ανέφερε ο γενικός εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θανάσης Παπαχριστόπουλος κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος ανέφερε ότι η απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση αυτή φοβάται να διευρύνει το χρονικό εύρος της έρευνας και στη σημερινή περίοδο της διακυβέρνησης, είναι η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση και αυτή που παραδίδει μέρα με την ημέρα. «Είμαι από αυτούς που φωνάζω εδώ και 15 χρόνια για τα εξής: κρεβάτια στις ΜΕΘ, τεράστια έλλειψη. Δέκα άτομα ζητάνε και για να βρεθεί ένα κρεβάτι πρέπει να γνωρίζεις και τον πρωθυπουργό και πάλι δεν γίνεται.

Αυτή η κυβέρνηση παρέλαβε 437 κρεβάτια στις μονάδες και πριν από δύο μήνες ήταν 568 και είναι βέβαιο ότι στο τέλος Ιουνίου θα λειτουργούν 670 κρεβάτια. Το πρόβλημα δεν λύθηκε αλλά είναι μια προσπάθεια που γίνεται για πρώτη φορά τη στιγμή που για χρόνια ήταν κενά. Όταν παρέλαβε η κυβέρνηση, το έλλειμμα ήταν 935 εκατομμύρια κοντά στο 1 δισ., και παραδίδει στις 31.12.2016 πλεόνασμα -για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια- 35 εκατομμύρια. Είμαι από αυτούς που ουρλιάζω να σταματήσει το αίσχος των επειγόντων –“έχω συνεννοηθεί με το διευθυντή και με βάζουν μέσα”- έγινε ειδική μονάδα επειγόντων όπου είναι ανεξάρτητος ο διευθυντής και θα μπεις αν έχεις ανάγκη να μπεις. Υπήρχε ένας άχρηστος μηχανισμός των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Για πρώτη φορά αυτός ο μηχανισμός προχώρησε, 96 καινούργια αυτοκίνητα του ΕΚΑΒ είναι δεδομένα», είναι η κατάσταση που περιέγραψε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Εγώ, αν ήμουν υπουργός Υγείας και η κυβέρνησή μου, μου έλεγε Εξεταστική Επιτροπή από το 2015 και μετά, θα ήμουν υποχρεωμένος να έχω υποβάλει παραίτηση», είπε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και υπογράμμισε: «Κανένας δεν εμποδίζει κανέναν αν έχει στοιχεία και πριν από το 1997 και μετά το 2015 να τα καταθέσει. Αυτή είναι η απάντησή μου σε όσους λένε ότι η κυβέρνηση φοβάται. Εγώ πιστεύω ότι δεν έχει φοβηθεί για τίποτα».

«Για πρώτη φορά ανασφάλιστοι πολίτες έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτά είναι η απάντησή μου γιατί όχι μετά το 2015. Ξαναλέω κανείς δεν εμποδίζει κανέναν να καταθέσει όσα τεκμηριωμένα στοιχεία έχει», είπε ο γενικός εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Για το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Παπαχριστόπουλος επισήμανε ότι ήδη αυτή τη στιγμή έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη ο πρώην γενικός διευθυντής και μέλη της πρώην διοίκησης για απιστία σε βαθμό κακουργήματος με αφορμή «σκανδαλώδεις δαπάνες» για έκτακτα περιστατικά, για μεταδοτικά νοσήματα, για διαφήμιση των γενόσημων φαρμάκων, για ποσά που χορηγήθηκαν σε ΜΜΕ όταν όλες οι δαπάνες μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί διότι οι καμπάνιες μπορούσαν να προβληθούν ως κοινωνικά μηνύματα.

Η NOVARTIS είναι ένας φοβερός κολοσσός με πάνω από 118.000 εργαζομένους σε όλες τις χώρες, είπε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και επικαλέστηκε δημοσίευμα στην εφημερίδα «Το Βήμα» που αναφέρεται σε πόρισμα που έμεινε στο συρτάρι και εμπλέκει θετικά πρώην υπουργό της ΝΔ ο οποίος έχει καταγγείλει ότι κάτι περίεργο έχει συμβεί.

Για το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», επικαλέστηκε τις δημόσιες παρεμβάσεις του πρώην γενικού γραμματέα Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα ότι πρέπει να γίνει απόδοση ευθυνών σε όλους όσοι είχαν τη διαχείρισή του διότι οι αποφάσεις τους το οδήγησαν στη χρεοκοπία.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή