Τσίπρας προς διοίκηση Fraport: Είμαστε σίγουροι ότι θα βελτιωθεί η εικόνα των αεροδρομίων

Τσίπρας προς διοίκηση Fraport: Είμαστε σίγουροι ότι θα βελτιωθεί η εικόνα των αεροδρομίων

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Σήμερα στέλνετε ένα σημαντικό μήνυμα με την επένδυση του 1,234 δισ. ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τη διοίκηση της Fraport, χαρακτηρίζοντας «σημαντική στιγμή για την Ελλάδα», τη συγκεκριμένη συγκυρία.

«Δεν ήταν εύκολες οι διαπραγματεύσεις», είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος σε όσα η κυβέρνηση ήθελε να διασφαλίσει από τη συγκεκριμένη επένδυση. «Θέλαμε να βελτιωθεί η εικόνα των αεροδρομίων εν όψει της τουριστικής περιόδου» επεσήμανε ο πρωθυπουργός και κατέληξε λέγοντας: «Τώρα είμαστε σίγουροι ότι θα βελτιωθεί».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Fraport, εξέφρασε τη προσήλωση της κοινοπραξίας να επενδύσει σημειώνοντας «είμαστε χαρούμενοι και προσηλωμένοι στην επένδυση. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα, ένας υπέροχος προορισμός. Είμαστε προσεκτικοί και αποφασισμένοι για αυτή την επένδυση των 40 ετών».

Κοπελούζος: «Εφαλτήριο επανεκκίνησης της οικονομίας»

«Με την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην Fraport Greece, η Ελλάδα βγήκε, στην ουσία, στις χρηματαγορές, δεδομένου ότι η επένδυσή μας χρηματοδοτείται από διεθνείς τράπεζες. Ανοίγουμε πόρτα για να έρθουν χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα. Η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων, θα αποτελέσει το εφαλτήριο επανεκκίνησης της οικονομίας» δήλωσε, από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κοπελούζος, ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου.

Ειδικότερα, ο κ. Κοπελούζος ανέφερε ότι το έργο διευκολύνει την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές, δεδομένου ότι έχει εξασφαλίσει δανεισμό από μεγάλα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Παράλληλα επισήμανε, πως η Fraport Greece έδωσε «το υψηλότερο τίμημα και κέρδισε τον διαγωνισμό» επισημαίνοντας ταυτόχρονα: «Δεν παίρνουμε χρήματα, αλλά προκαταβάλαμε 1,234 δισ. και για τα επόμενα 4 χρόνια θα επενδύουμε 100 εκατ. τον χρόνο για την επέκταση και ανακατασκευή των αεροδρομίων. Στα επόμενα χρόνια, θα υλοποιηθούν, επιπλέον, επενδύσεις που συνολικά θα φθάσουν τα 1,4 δισ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με μελέτες εκτιμάται ότι τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι θα ασχοληθούν έμμεσα και άμεσα στα περιφερειακά αεροδρόμια».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ της Fraport AG, Dr Stefan Schulte, σημείωσε ότι η επένδυση της Fraport εκπέμπει θετικό σήμα προς τη διεθνή επενδυτική κοινότητα. Και πρόσθεσε πως το έργο παρέχει μια πολύ ισχυρή βάση για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και της χώρας μας.

«Είμαστε στο σημείο εκκίνησης για ένα success story για την Ελλάδα, για τα αεροδρόμια, για τον τουρισμό, για τους εργαζόμενους» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell, σημείωσε ότι ήδη υλοποιούνται εργασίες στα περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία «θα γίνουν αγνώριστα. Θα φέρουμε την αριστεία στα αεροδρόμια». Σε ό, τι αφορά την διαδικασία μετάβασης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ανέφερε ότι κινήθηκε ομαλά, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.

«Πριν από δύο ημέρες, πετύχαμε κάτι που πολλοί θεωρούσαν αδύνατον, αναλάβαμε την λειτουργία 14 περιφερειακών αεροδρομίων, σε μία μόνο στιγμή. Τη νύχτα της 10ης προς 11η Απριλίου». Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece αναφέρθηκε στις δράσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει για το ερχόμενο καλοκαίρι, καθαρισμός, βελτίωση της σήμανσης, βελτίωση των εγκαταστάσεων υγιεινής και βελτίωση της πυρασφάλειας. Το δεύτερο ήμισυ της χρονιάς θα συνεχιστούν οι κατασκευαστικές εργασίες. Καταλήγοντας είπε πως οι 14 πύλες στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα θα αποτελέσουν καταλύτη ανάπτυξης του ελληνικού

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή