Ο Αβραμόπουλος «προειδοποιεί» την Βουδαπέστη για το προσφυγικό

Ο Αβραμόπουλος «προειδοποιεί» την Βουδαπέστη για το προσφυγικό

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, όπως και στις πολιτικές που εφαρμόζονται για την αντιμετώπισή της, αναφέρεται σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero» o Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, ιθαγένειας και εσωτερικές υποθέσεις, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σε ό,τι αφορά την στάση της Ουγγαρίας και την πιθανή αντίδραση των Βρυξελλών, ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει ότι με τη Βουδαπέστη θα δημιουργηθεί μια κοινή ομάδα ειδικών που θα εξετάσει την ουγγρική νομοθεσία για το άσυλο και η πρώτη συνάντησή της θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα, αλλά «αν η χώρα αυτή δεν συνεργασθεί, θα ληφθεί υπόψη η έναρξη διαδικασίας για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας, όπως σε όλες τις περιπτώσεις, στις οποίες οι χώρες μέλη δεν συμμορφώνονται στην νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σχετικά με την έγκριση του νέου νόμου για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό από την ιταλική Βουλή, ο αρμόδιος επίτροπος θεωρεί ότι «θα βελτιώσει την εξέταση των αιτήσεων άσυλου και θα συμβάλει σε μια πιο γρήγορη παροχή βοήθειας σε όσους χρειάζονται προστασία».

Επιπλέον, o κ. Αβραμόπουλος επέμεινε πως όλες οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης «πρέπει να σεβασθούν τις δεσμεύσεις τους και να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους», διότι «πρόκειται για μια υποχρέωση πολιτικής, ηθικής και νομικής φύσεως». Σε σχέση, τέλος, με την αντιμετώπιση του προσφυγικού και του μεταναστευτικού, υπογραμμίζει ότι «η κατάσταση στην Ελλάδα και στην Ιταλία έχει βελτιωθεί και η Κομισιόν θα συνεχίσει να προσφέρει στις χώρες αυτές οικονομική και τεχνική υποστήριξη».

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή