Σταϊκούρας: «Η συμφωνία με τους θεσμούς συνιστά τέταρτο Μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση»

Σταϊκούρας: «Η συμφωνία με τους θεσμούς συνιστά τέταρτο Μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συμφωνία με τους θεσμούς συνιστά τέταρτο Μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας.

«Διαπραγματευτικές ήττες παντού και συνεχώς, ψέματα παντού και συνεχώς. Ο κύριος Τσίπρας δέχτηκε όλα όσα έλεγε ακόμη και τον Ιανουάριο ότι δεν θα τα δεχτεί», προσέθεσε ο κ. Σταϊκούρας.

Επισήμανε ότι, σε αντίθεση με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, τα νέα μέτρα σε ασφαλιστικό και φορολογικό δεν θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερα, υποστηρίζοντας ότι με βάση τα όσα έχει πει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τα αντίμετρα που προαναγγέλλει η κυβέρνηση απαιτούν επίτευξη και υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων. Κοινώς, για να πάρουμε αντίμετρα 1% που θα ανέρχονται σε 1% του ΑΕΠ θα πρέπει να πιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα 4,5%.

Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση ξαφνικά θεωρεί αυτονόητο ότι θα πιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018.

Οι στόχοι για τα χρόνια μετά το 2018 δεν έχουν ακόμα καθοριστεί, αν και το βασικό ζητούμενο είναι το διάστημα για το οποίο θα διατηρηθεί το 3,5%. Ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα και «δεν θα γίνει δεκανίκι στην κυβερνητική αναποτελεσματικότητα».

Όπως είπε, η ΝΔ έχει μάθει στα δύσκολα το σχέδιο της είναι γνωστό και είναι σχέδιο που έχει κατατεθεί τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.

Πηγή: ΣΚΑΙ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή