Δημοκρατική Ευθύνη: «Η χρεοκοπημένη ΔΕΗ λάφυρο του πελατειακού κράτους»

Δημοκρατική Ευθύνη: «Η χρεοκοπημένη ΔΕΗ λάφυρο του πελατειακού κράτους»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχόλιο για την κατάσταση στη ΔΕΗ εξέδωσε η Δημοκρατική Ευθύνη, σημειώνοντας πως «η χρεοκοπημένη ΔΕΗ έγινε λάφυρο του πελατειακού κράτους».

              

«Την ώρα που ένα ακόμη κρατικό μονοπώλιο πνέει τα λοίσθια, κωλυσιεργώντας και σαμποτάροντας τις εδώ και χρόνια απαραίτητες αλλαγές στην στρεβλή αγορά ενέργειας, κερδίζοντας έτσι χρόνο παραμονής στη διαχείριση του πελατειακού κράτους, με μια υπογραφή της Υπουργού, 2350 προσλήψεις εκλογικής πελατείας με 30 εκατ. ευρώ φορτώνονται στους Έλληνες καταναλωτές. Πόσες αρχαιότητες κρύβονται άραγε στα λιγνιτωρυχεία Κοζάνης-Φλώρινας;  Ανασύροντας όλες τις πρακτικές και μορφές Δημόσιας σπατάλης του παρελθόντος, ακόμη εφευρίσκοντας νέες, με την ένοχη σιωπή και συνέργεια των κρατικών συνδικαλιστών μόνιμων φρουρών του κρατικού παρασιτισμού και εκβιαστών του κοινωνικού συνόλου, χιλιάδες άχρηστες προσλήψεις φορτώνουν νέα φορολογικά βάρη στους Έλληνες πολίτες», προσθέτει.

            

Η Δημοκρατική Ευθύνη προτείνει στη συνέχεια της ανακοίνωσής της συγκεκριμένα μέτρα που θα μπορούσε να υιοθετήσει το κράτος σχετικά με τη ΔΕΗ, όπως: αξιοποίηση των περιοχών γύρω από τα θερμικά της ΔΕΗ για υποστήριξη άλλων τεχνολογιών και μείωση της ρύπανσης στο περιβάλλον, διάθεση με προτεραιότητα στους κατοίκους της περιοχής και σε όσους έχουν επιπτώσεις από τον «εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, εκτάσεων και δικτύων για την ανάπτυξη μικρών έργων παραγωγής «καθαρής ενέργειας» με χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και επιδοτούμενο επιτόκιο, η παραγόμενη ενέργεια των μονάδων αυτών, να αγοράζεται από την ΔΕΗ σε ικανοποιητικές τιμές (FIT) και με σταθερό 15ετές συμβόλαιο, αλλά και παροχή εκτάσεων κοντά στα θερμικά της ΔΕΗ για ανάπτυξη ΑΠΕ Φωτοβολταϊκών ή βιομάζας, από τη ΔΕΗ ή και άλλους επενδυτές.

«Με την ανάπτυξη τέτοιων υγιών παραγωγικών δραστηριοτήτων προσανατολισμένων στην αγορά, θα πρέπει να στηριχθούν οι κοινωνίες των περιοχών γύρω απ’ τα λιγνιτωρυχεία, και όχι με τις χειρότερες παθογένειες του παρελθόντος, που τώρα έγιναν καθεστώς και κανόνας της σημερινής διακυβέρνησης», επισημαίνει κλείνοντας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή