ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη ο Γιάνης Βαρουφάκης και το κίνημα «DiEM25»

sti-thessaloniki-o-gianis-varoyfakis-kai-to-kinima-diem25-2186294

Ως «κάλεσμα ελπίδας, λογικής, αξιοπρέπειας και συμμετοχής στο πανευρωπαϊκό κίνημα που ενέπνευσε η ελληνική άνοιξη» παρουσιάζει ο Γιάνης Βαρουφάκης στο ελληνικό κοινό το DiEM25, με την πρώτη του μεγάλη ανοικτή εκδήλωση του κινήματος που έχει ιδρύσει, στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης στις 28 και 29 Απριλίου.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα παρουσιάσει την πρώτη μέρα σε συνέντευξη Τύπου τις αρχές του κινήματος και το πλαίσιο οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής για την Ελλάδα και την Ευρώπη, σε μια κίνηση που θυμίζει επίσημη παρουσίαση νέου πολιτικού σχηματισμού – όπως και το γεγονός ότι το κίνημα πλέον διαθέτει Γραφείο Τύπου και γραφεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 29 Απριλίου ο κ. Βαρουφάκης θα είναι ο βασικός ομιλητής στην εκδήλωση, ενώ το κίνημα αναζητεί και επισήμως, με την αφορμή της εκδήλωσης, εγγραφές μελών.

Το DiEM25 σημειώνει ότι «η Ελλάδα ασφυκτιά μαζί με την πλειοψηφία των Ευρωπαίων» και υπονοεί («Τι πρέπει να γίνει σήμερα σε τούτη τη χώρα;», «Ποιος θα το πράξει;») ότι έχει τη λύση. Καλεί μάλιστα σε συμπόρευση όσους «πιστεύουν ότι η λύση θα πρέπει να είναι ταυτόχρονα πατριωτική, περιφερειακή, ευρωπαϊκή, όλους αυτούς που δεν παραδέχθηκαν την ήττα του 2015», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να προσεγγίσειτη μεγάλη δεξαμενή των ψηφοφόρων του «Οχι» στο δημοψήφισμα του 2015.