Στο Αστρος ο Σαμαράς για την επέτειο της Β’ Εθνοσυνέλευσης

Στο Αστρος ο Σαμαράς για την επέτειο της Β’ Εθνοσυνέλευσης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Αστρος Κυνουρίας βρέθηκε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την 194η επέτειο της Β' Εθνοσυνέλευσης, της οποίας το πιο σημαντικό έργο ήταν η Αναθεώρηση του «Προσωρινού Πολιτεύματος της Ελλάδος», που όριζε ως πολιτικά σώματα της Ελληνικής Διοίκησης το Βουλευτικό και το Εκτελεστικό και την ανεξαρτησία της Δικαστικής εξουσίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός μετά το τέλος των εκδηλώσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από τις πιο θετικές εξελίξεις για την εγκαθίδρυση του Συντάγματος ήταν η Β' Εθνοσυνέλευση στο Άστρος. Είναι μια ευκαιρία η σημερινή να θυμηθούμε εκείνες τις ένδοξες στιγμές που οι Έλληνες με πρώτον τον Κολοκοτρώνη αποφάσισαν να είναι ενωμένοι για το κοινό καλό. Ταυτόχρονα, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με παλιούς φίλους αλλά και νέους αγωνιστές της ευρύτερης παράταξης οι οποίοι σήμερα αγωνίζονται για το καλό του τόπου, για να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια Ελλάδα που θα είμαστε υπερήφανοι για αυτήν, με ασφάλεια, σταθερότητα και ανάπτυξη», είπε ο κ. Σαμαράς.

Ιστορικές πληροφορίες

«Εν τούτω τω τόπω συνήλθεν η Β΄ Εθνική Συνέλευσις των Ελλήνων, 30 Μαρτίου – 18 Απριλίου 1823», γράφει η αναμνηστική πλάκα στην εντοιχισμένη στον περίβολο της Σχολής Καρυτσιώτη από την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος, το 1899.

Η επέτειος της Συνέλευσης εορτάστηκε πρώτη φορά επισήμως κατά τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής αυτής πλάκας, στις 14 Απριλίου του 1900.  Οι επίσημοι είχαν προσέλθει από τον Πειραιά με ένα πολεμικό και δύο ναυλωμένα πλοία. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή