Υπερφορολόγηση καταγγέλλουν τα κόμματα

Υπερφορολόγηση καταγγέλλουν τα κόμματα

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να καταρρίψουν όχι μόνον ως αβάσιμους, αλλά και ως θρασείς τους νέους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (έδειξαν ότι επετεύχθη πλεόνασμα 3,9% το 2016 από 0,5% που ήταν ο στόχος) έσπευσαν τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σε εκτενή δήλωσή της, η κ. Φώφη Γεννηματά κατήγγειλε ότι «το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι αποτέλεσμα μιας υγιούς προσπάθειας στην οικονομία με ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας, αλλά οφείλεται στην εξοντωτική υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Δεν μπορεί λοιπόν κάποιος να πανηγυρίζει όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών πλησιάζουν τα 100 δισ. ευρώ, οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία τα 18 δισ. ευρώ και τα “κόκκινα” δάνεια εκτοξεύονται στα 110 δισ. ευρώ», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας επιπλέον ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δεν συνδέονται καν με την καταπολέμηση της μεγάλης φοροδιαφυγής ή του λαθρεμπορίου, καθώς οι έλεγχοι του 2016 σημείωσαν ιστορικό χαμηλό. «Κεντρικό ζητούμενο είναι η ανάπτυξη, στην οποία οι επιδόσεις της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα είναι πραγματικά θλιβερές», κατέληξε.

«Η κυβέρνηση θα έπρεπε να ντρέπεται και όχι να πανηγυρίζει», τόνισε ο κ. Στ. Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ότι και μόνο η τεράστια απόκλιση από τον συμφωνημένο στόχο συνιστά από μόνη της την πλέον κραυγαλέα απόδειξη ότι η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται καν την καταστροφή που επιφέρει στη μεσαία τάξη. Στη δήλωσή του, μάλιστα, απαρίθμησε τέσσερις λόγους για να καταδείξει ότι το πλεόνασμα όχι μόνο δεν είναι καρπός ανάπτυξης, αλλά αποτελεί ξεκάθαρα προϊόν αφαίμαξης της κοινωνίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι το 3,9% προήλθε «από υπερφορολόγηση της Ελλάδας που (ακόμη) εργάζεται», «αύξηση των προκαταβολών φόρου στις επιχειρήσεις, στους αγρότες και στους ελεύθερους επιχειρηματίες», «μη αποπληρωμή των υποχρεώσεων του Δημοσίου» και «καθυστέρηση στην επιστροφή του ΦΠΑ». «Το δυστύχημα είναι ότι η αφαίμαξη δεν θα σταματήσει όσο κυβερνούν ιδεοληπτικοί λαϊκιστές που αδιαφορούν για την παραγωγή και την πραγματική οικονομία», κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης.

Για «ματωμένα πλεονάσματα που εμφανίζει ως επιτυχία της η κυβέρνηση» έκανε λόγο το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας το 3,9% αποτέλεσμα φοροληστείας και καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως «κρύβει ότι η πολιτική αυτή θα συνεχιστεί», ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η Ωρα Αποφάσεων μιλώντας για πλεόνασμα καταστροφής της οικονομίας και θέτοντας το ερώτημα «ποιους ανομολόγητους σκοπούς έχει η κυβέρνηση», υπονοώντας ότι δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα ενός νέου εκβιασμού των εταίρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή