Σε τροχιά εσωκομματικής σύγκρουσης το ΠΑΣΟΚ

Σε τροχιά εσωκομματικής σύγκρουσης το ΠΑΣΟΚ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εσωκομματική σύγκρουση κατέληξε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, που έλαβε χώρα χθες, καθώς ομάδα στελεχών με επικεφαλής τον νυν γραμματέα Στέφανο Ξεκαλάκη αλλά και τον νυν ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη αμφισβήτησαν ευθέως την κεντρική γραμμή την οποία έχει χαράξει η Φώφη Γεννηματά και οδηγεί στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στα τέλη Ιουνίου.

Η χθεσινή συνεδρίαση είχε ως αποτέλεσμα να κατατεθούν εν τέλει τρεις διαφορετικές προτάσεις. Η εισήγηση της προέδρου, η πρόταση της ομάδας πέριξ του κ. Ξεκαλάκη και η πρόταση του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Οι αντιρρήσεις του κ. Ξεκαλάκη εστιάστηκαν στο γεγονός ότι προτείνεται οι σύνεδροι να οριστούν από τα θεσμικά όργανα και να συμφωνηθούν οι αιρετοί από κοινωνικούς φορείς (δήμαρχοι, εκλεγμένοι σε μαζικούς χώρους κ.α). Ο γραμματέας της Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της ανοιχτής εκπροσώπησης των κοινωνικών δυνάμεων.

Επίσης, άσκησε έντονη κριτική στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές για τις επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα σε μια εφήμερη συμμαχία ή στη διαχρονική σχέση με τους εταίρους.

Ο έμπειρος Κώστας Σκανδαλίδης προσπάθησε να βρει μια συμβιβαστική λύση, αλλά εις μάτην, ενώ ενστάσεις υπήρχαν και από τους Παύλο Γερουλάνο και Κατερίνα Μπατζελή, οι οποίοι κινήθηκαν πιο κοντά στην πρόταση Κωνσταντινόπουλου, η οποία έκανε λόγο για συνέδριο ΠΑΣΟΚ πριν από το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν πολύ περισσότερο όταν η ομάδα των «προεδρικών» μαζί με μέλη του προεδρείου της Κ.Ε. αποχώρησε προς το τέλος της συνεδρίασης, αλλά τα μέλη της Κ.Ε. που πρόσκεινται στην εσωκομματική αντιπολίτευση παρέμειναν και έθεσαν σε ψηφοφορία την πρότασή τους, η οποία τυπικά εγκρίθηκε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή