Φώφη Γεννηματά: Στρατηγικός στόχος η δημιουργία ενιαίου φορέα

Φώφη Γεννηματά: Στρατηγικός στόχος η δημιουργία ενιαίου φορέα

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων παραχώρησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαρατάξης. Μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά τονίζει πως το κόμμα της δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός, ενώ εν όψει του συνεδρίου καλεί όλες τις «προοδευτικές δυνάμεις» να συστρατευθούν « για τον στρατηγικό στόχο της δημιουργίας του ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης».

Μερικά βασικά σημεία της συνέντευξης της:

-Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι επιλέγει την σκανδαλολογία, ιδίως για την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Κώστα Σημίτη, κι όχι την περίοδο της ΝΔ 2004-2009. Είναι αυτός ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν επιθυμείτε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο επιτίθενται με κάθε τρόπο στην παράταξή μας γιατί νοιώθουν την ανάσα μας. Το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών και δεν μπορεί να αμαυρωθεί από κανέναν. Είναι δε απύθμενο θράσος η Κυβέρνηση που έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της καταστροφής και του GREXIT, να προσπαθεί να σπιλώσει τον Πρωθυπουργό που οδήγησε τη χώρα στην ΟΝΕ και κατοχύρωσε την Ευρωπαϊκή προοπτική της. Όσον αφορά τις συμμαχίες, η Δημοκρατική Συμπαράταξη πορεύεται με αυτόνομο λόγο και ρόλο. Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός. Σ’ εμάς δεν θα βρουν πρόθυμους, ούτε για δήθεν ευρωπαϊκά μέτωπα με τη ΝΔ, ούτε για δήθεν αντιδεξιά μέτωπα με το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γνωστές οι ιδεολογικοπολιτικές διαφορές μας με τη ΝΔ όπως και η πλήρης αντίθεση μας με τις πολιτικές αλλά και τις καθεστωτικές αντιλήψεις και πρακτικές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ . Διεκδικούμε την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών για να παίξουμε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της Εθνικής συνεννόησης και υλοποίησης Εθνικής γραμμής που έχει ανάγκη ο τόπος. Απευθυνόμαστε γι αυτό ιδιαίτερα στους προοδευτικούς πολίτες, ότι και αν ψήφισαν.

-Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τους ψηφοφόρους που φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να μην μετακινούνται σε μεγάλη κλίμακα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και να μην διαμορφώνεται η δυναμική που θέλετε. Τι σχεδιάζετε να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε;

Ουδείς αμφισβητεί ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει σταθερή ανοδική πορεία που αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις. Δυναμώνουμε καθημερινά, αυτό είναι πλέον φανερό σε όλους. Υπηρετούμε με συνέπεια την στρατηγική που ενώνει τους Έλληνες, που απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις, που οδηγεί με επιταχυντές στην ανάπτυξη και την απασχόληση και εξασφαλίζει προστασία για τους αδύναμους. Πρωταρχικός Εθνικός στόχος είναι για μας να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας. Οι προτάσεις μας και η καθαρή μας στάση κερδίζουν διαρκώς έδαφος. Όσοι αμφισβητούν αυτή τη δυναμική ας περιμένουν. Θα εκπλαγούν .

-Η Δημοκρατική Συμπαράταξη προχωρά προς το Συνέδριό της, το καλοκαίρι. Ποιος θα είναι ο χαρακτήρας του; Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους πολίτες;

Το συνέδριο μας θα είναι μαζικό, ανοιχτό και Δημοκρατικό. Ένα συνέδριο της Κοινωνίας. Για πρώτη φορά σε συνέδριο πολιτικού Φορέα θα είναι η κοινωνία κυρίαρχη. Δίνουμε και πάλι πίσω την Παράταξη στο Λαό. Είναι η ώρα να αλλάξουμε και θα αλλάξουμε.Είναι η ώρα να ακούσουμε τους εκπροσώπους των ζωντανών κοινωνικών δυνάμεων του τόπου και να συνδιαμορφώσουμε την πρότασή μας. Είναι σίγουρα ένας πολύ σημαντικός σταθμός στην πορεία ανασυγκρότησης και ενότητας της παράταξης, ένα ακόμα σημαντικό βήμα στο δρόμο που ανοίγουμε για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

-Αρκετές δυνάμεις όμως του ευρύτερου προοδευτικού χώρου δεν συμμετέχουν. Τι έχετε να τους πείτε;

Το κάλεσμα ενότητας και συστράτευσης αφορά όλες τις δυνάμεις και τα πρόσωπα της προοδευτικής παράταξης. Είναι ανοιχτό και χωρίς όρους και προαπαιτούμενα. Ας μην παραβιάζουν λοιπόν κάποιοι ανοιχτές θύρες για να δικαιολογήσουν την άρνηση τους να συμπορευτούν. Εμείς προχωράμε στη συγκρότηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως ενιαίου πολυκομματικού φορέα, με σεβασμό στα κόμματα και τις κινήσεις που την αποτελούν. Είναι ένα σημαντικό βήμα για τον στρατηγικό στόχο της δημιουργίας του ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή