Τσίπρας: «Μας ενώνει η περηφάνια μας και η ευθύνη μίας μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς»

Τσίπρας: «Μας ενώνει η περηφάνια μας και η ευθύνη μίας μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μας ενώνει η περηφάνια μας, αλλά και η ευθύνη μίας μεγάλης πολιτιστικής κληρονομιάς, που δεν μας ανήκει πια κατ' αποκλειστικότητα, αλλά είναι κληρονομιά ολόκληρης της ανθρωπότητας», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών, που διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών στο Ζάππειο.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «πολύ σημαντικό» το Φόρουμ, που ξεκίνησε ως πρωτοβουλία και πήρε «σάρκα και οστά» με τη συμμετοχή και άλλων χωρών.

Σημείωσε παράλληλα πως «είναι ακλόνητο πιστεύω μας πως η ιστορία, η θρησκεία και πολιτισμός μπορούν να αποτελέσουν γέφυρες κατανόησης και επικοινωνίας, όχι εργαλεία καταπίεσης και εξτρεμισμού, όχι ελατήρια μίσους και συγκρούσεων».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «ύψιστη ανάγκη» τη συνεργασία των πολιτισμών απέναντι στην παράνοια και το μίσος: «Είναι ύψιστη ανάγκη η συνεργασία των πολιτισμών απέναντι στο σκοτάδι όσων θέλουν να βυθίσουν την ανθρωπότητα στην παράνοια και το μίσος. Είναι ύψιστη ανάγκη να μεταφέρουμε στο σήμερα το άπλετο φως του μεγαλείου των ανθρώπων του πνεύματος, που εξέπεμψαν οι αρχαίοι πολιτισμοί μας στο παρελθόν. Από την Αθήνα, κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης, στέλνουμε ένα πολύ δυνατό, ισχυρό μήνυμα στην ανθρωπότητα. Μήνυμα συνεργασίας για την παγκόσμια ειρήνη, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλοκατανόηση», είπε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή