«Ψήφος εμπιστοσύνης» Τσίπρα σε Μακρόν

«Ψήφος εμπιστοσύνης» Τσίπρα σε Μακρόν

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον νικητή του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, Εμανουέλ Μακρόν είχε τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ενημέρωση, ο πρωθυπουργός «συνεχάρη τον κ. Μακρόν για το αποτέλεσμα, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη μάχη του β’ γύρου απέναντι στην άκρα δεξιά, και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με την εκλογή του θα υπάρξει συνέχεια στις στενές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία».

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, η οποία διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, ο κ. Μακρόν, από την πλευρά του, επισήμανε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι στήριξε από την αρχή, ως υπουργός του Φρανσουά Ολάντ, τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς επίσης ότι υποστήριξε την ανάγκη να αλλάξει η στάση απέναντι στην Ελλάδα.

«Είναι βέβαιο ότι αν εκλέγω θα δουλέψουμε στενά μαζί να κάνουμε την Ευρώπη να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της γενιάς μας», σημείωσε ο κ. Μακρόν, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Σχόλιο Σταύρου Θεοδωράκη για την τηλεφωνική συνομιλία

Με ανάρτηση του στο Twitter σχολίασε τη συνομιλία Τσίπρα-Μακρόν ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ο κ.Τσίπρας συγκυβερνά με τον ακροδεξιό Καμμένο, στηρίζει τον ακροαριστερό Μελανσόν και συγχαίρει τον φιλελεύθερο Μακρόν. O tempora o mores».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή