Επίθεση Κεφαλογιάννη στην κυβέρνηση για την υπόθεση της ΑΕΠΙ

Επίθεση Κεφαλογιάννη στην κυβέρνηση για την υπόθεση της ΑΕΠΙ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση  στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εξαπέλυσε η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το σχέδιο νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα.

Η κυρία Κεφαλογιάννη καταλογίζει στην κυβέρνηση καθυστερήσεις στο θέμα αυτό και την καλεί να δώσει μια αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα που επηρεάζει δημιουργούς  και χρήστες που περιμένουν, εδώ και πάρα πολύ καιρό, την κατάθεση του σχεδίου νόμου και την ενσωμάτωση της σχετικής Κοινοτικής Οδηγίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Μετά από απαράδεκτη ολιγωρία και καθυστερήσεις που έχουν διογκώσει περισσότερο τα προβλήματα στο χώρο της συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων και προκαλούν, εδώ και πολύ καιρό, σοβαρότατες αναταράξεις, η Υπουργός κυρία Λ. Κονιόρδου μας ενημέρωσε για το “κοινό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΕΠΙ”, εξηγώντας μάλιστα παρεμπιπτόντως τη συνήθη νομοθετική διαδικασία!

Το Κόμμα πάνω από όλα, δηλαδή.

Είναι προφανές από το ύφος και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ότι το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει ή δεν θέλει να αντιληφθεί τα προφανή.

Τόσο οι δημιουργοί όσο και οι χρήστες περιμένουν, εδώ και πάρα πολύ καιρό, την κατάθεση του σχεδίου νόμου και την ενσωμάτωση της σχετικής Κοινοτικής Οδηγίας για να δοθούν με αποτελεσματικότητα λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα με γνώμονα τη δικαιοσύνη, τη λογοδοσία, τη διαφάνεια.

Κανένας δεν ενδιαφέρεται για τα εσωτερικά μέτωπα του ΣΥΡΙΖΑ και για τις εσωκομματικές διαφωνίες, που λειτουργούν εις βάρος της νομιμότητας.

Έστω και τώρα, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι άλλο πράγμα η νομοθέτηση για την επίλυση ζητημάτων της κοινωνίας και άλλο η διαχείριση εσωτερικών προβλημάτων και συμφερόντων, για ένα κρίσιμο θέμα το οποίο επηρεάζει τη ζωή τόσων ανθρώπων.

Εκτός βέβαια, και αν με την ανακοίνωσή του το Υπουργείο ήθελε να δημοσιοποιήσει ότι, επιτέλους, συμφώνησαν όλοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι καιρός να σοβαρευτείτε και να καταθέσετε το σχέδιο νόμου.

Δεν νομοθετείτε για το Κόμμα σας. Νομοθετείτε για το δημόσιο συμφέρον.

Για το καλό των δημιουργών, των χρηστών και της κοινωνίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή