Παπαδημούλης: «Δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ του κεντρώου Μακρόν και της ακροδεξιάς Λεπέν»

Παπαδημούλης: «Δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ του κεντρώου Μακρόν και της ακροδεξιάς Λεπέν»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να κλείσει ερμητικά η πόρτα στην άκρα Δεξιά. Όταν έχουμε από τη μια πλευρά έναν σοσιαλ-φιλελεύθερο κεντρώο όπως ο Μακρόν και από την άλλη την ακροδεξιά Λεπέν που συνιστά κίνδυνο για την Ευρώπη, δεν πρέπει να υπάρχει δίλημμα».

Αυτό τόνισε στον Flash 96 ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Επισήμανε ότι το ποσοστό της Λεπέν στο δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η θετική γαλλική στάση στο ελληνικό ζήτημα, θα συνεχιστεί εάν εκλεγεί πρόεδρος ο Εμμανουέλ Μακρόν, σημειώνοντας πως αποτελεί πλέον μια σταθερά για το γαλλικό πολιτικό σύστημα, καθώς η Γαλλία είναι πιο κοντά στον ευρωπαϊκό Νότο, παρά στο Βερολίνο.

Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε «ανοησία» την προσπάθεια εξίσωσης του ριζοσπάστη αριστερού υποψήφιου Μελανσόν με την Λεπέν, που επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και -όπως είπε- έχει στο κόμμα του τον Μάκη Βορίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή