Πηγές ΥΠΟΙΚ: Λάβαμε τα σχέδια συμφωνίας για τη β’ αξιολόγηση

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Λάβαμε τα σχέδια συμφωνίας για τη β’ αξιολόγηση

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τα κείμενα τα πήραμε» δήλωσε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών λίγο πριν από την έναρξη των νέων επαφών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, εννοώντας το MOU και το MEFP, ήτοι τα σχέδια συμφωνίας με το ευρωπαϊκό σκέλος των πιστωτών και το ΔΝΤ, αντιστοίχως.

Σύμφωνα επίσης με τον ίδιο, «αύριο θα θέσουμε το πλαίσιο», διευκρινίζοντας ότι σήμερα συζητούνται θέματα του τομέα ενέργειας και του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Στη συνάντηση για το θέμα της ενέργειας μετέχουν από ελληνικής πλευράς οι υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης.

Είμαστε κοντά σε λύση

«Θα μπορέσουμε να έχουμε ανάσα αισιοδοξίας όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης… Όλα βέβαια δείχνουν ότι είμαστε κοντά στη λύση, αλλά όπως ο θυμόσοφος λαός λέει κάλλιο γαϊροδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε», είπε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό "στο Κόκκινο".

Ο ίδιος εκτίμησε πως έως τις 22 Μαΐου μπορεί να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες. Υπογράμμισε πως η διαπραγμάτευση μοιάζει με μαραθώνιο, καθώς «στόχος είναι να κλείσουν πακέτο τα θέματα του χρέους και τα πρωτογενή πλεονάσματα ώστε στο τέλος του έτους να βγει η χώρα δοκιμαστικά στις αγορές και σε έναν χρόνο και 4 μήνες από τώρα να βγούμε οριστικά από τα μνημόνια».

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή