Το μήνυμα της αναφοράς Τραμπ στην Ελλάδα

Το μήνυμα της αναφοράς Τραμπ στην Ελλάδα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δημόσια αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα προχώρησε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε το βράδυ της Δευτέρας με δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποίησε το δίκτυο Newsmax, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίσθηκε να συμμερίζεται την άποψη ότι η χώρα μας περνάει μια παρατεταμένη, εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Χαρακτηριστικά, ο κ. Τραμπ φέρεται να είπε ότι «αυτό που συμβαίνει με την Ελλάδα είναι τρομερό, είναι απαίσια η κατάσταση εκεί», χωρίς, ωστόσο, να κάνει περισσότερο λεπτομερές σχόλιο.

Από το δημοσίευμα του δικτύου προκύπτει επίσης ότι ο κ. Τραμπ φέρεται έτοιμος εντός των επόμενων ημερών να προσδιορίσει τη γενικότερη στρατηγική του σε σχέση με το ΔΝΤ. Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος και ισχυρότερος ψηφοφόρος του Ταμείου και οι αποφάσεις της Ουάσιγκτον για τον ρόλο και τη δράση του, ιδιαίτερα όσον αφορά τη συμμετοχή του σε προγράμματα όπως αυτά της Ελλάδας, είναι καθοριστικές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Τραμπ φέρεται να είναι διατεθειμένος να διατηρήσει αμετάβλητο το επίπεδο της αμερικανικής χρηματοδότησης για το Ταμείο και όχι να ζητήσει τη μείωσή της από το Κογκρέσο, όπως είχε εκτιμηθεί κατά καιρούς με βάση παλαιότερες δηλώσεις του ιδίου, αλλά και από τις επιλογές του όσον αφορά τα στελέχη της Ουάσιγκτον στο Ταμείο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή