Συνάντηση Φ. Γεννηματά με Κ. Σημίτη

Συνάντηση Φ. Γεννηματά με Κ. Σημίτη

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πόσο ακόμα θα απασχολήσουν την επικαιρότητα τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, όταν οι εξελίξεις έχουν τόσα κρίσιμα θέματα;». Με αυτή την προσέγγιση στη Χαρ. Τρικούπη προσβλέπουν σε σύντομη εκτόνωση των υψηλών τόνων και της σύγκρουσης που εκδηλώθηκε με αφετηρία τη συνεδρίαση της Κ.Ε. το περασμένο Σάββατο και σημείο καμπής την απόφαση της Φώφης Γεννηματά για έκτακτο συνέδριο και συγκρότηση Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, που στην ουσία θα υποκαταστήσει την Κεντρική Επιτροπή, με τον συντονιστή της ΚΟΕΣ να αναλαμβάνει τα καθήκοντα του γραμματέα του κόμματος. Συντονιστής της ΚΟΕΣ, όπως έγινε γνωστό χθες, θα είναι ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Χθες, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στο γραφείο στη Βουλή. Συνεργάτες της κ. Γεννηματά αποσυνδέουν τη συνάντηση από τα τεκταινόμενα των προηγούμενων ημερών. Οπως ανέφεραν, ήταν προγραμματισμένη πριν από το Πάσχα, στο πλαίσιο τακτικών επαφών με τον κ. Σημίτη, οι οποίες πραγματοποιούνται ανά δίμηνο, και έγινε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα για τα τρέχοντα θέματα που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση και την αξιολόγηση, και για τα επόμενα βήματα, όσον αφορά το συνέδριο της ΔΗΣΥ στα τέλη Ιουνίου. Πάντως, ο Στέφανος Ξεκαλάκης, τον οποίο επί της ουσίας «αποκαθήλωσε» η κ. Γεννηματά με την απόφασή της, επανήλθε χθες δηλώνοντας (ρ/σ Flash) ότι, με βάση το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, παραμένει γραμματέας του κόμματος, ενώ άφησε εκ νέου αιχμές: «Δεν θα μπω στη λογική της τυπολατρίας, θα μείνω στην ουσία, στην πολιτική ουσία του πράγματος, του κατά πόσον θέλουμε κόμματα στα οποία θα είμαστε δεκτικοί στις διαφορετικές απόψεις ή θέλουμε κόμματα στα οποία εις εξ ημών οφείλει να λειτουργεί κατά τρόπο τέτοιο που απλά θα αποδέχεται τις βουλές του εκάστοτε προέδρου», υπογράμμισε.

Στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ παρενέβη και η ευρωβουλευτής του κόμματος, Eύα Καϊλή, η οποία μίλησε για ορισμένους «από το περιβάλλον της ηγεσίας, οι οποίοι φοβούνται και δεν θέλουν τη διεύρυνση και άλλα πρόσωπα, γιατί ίσως φοβούνται τον ανταγωνισμό». Αναφορικά με το συνέδριο, είπε ότι «θα πρέπει να γίνει όχι με διορισμένους αλλά με εκλεγμένα στελέχη». Στη Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, προσδοκούν εκτόνωση των υψηλών τόνων και ανάδειξη θετικής ατζέντας του συνεδρίου της ΔΗΣΥ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή