Η απάντηση Βούτση στον Μητσοτάκη

Η απάντηση Βούτση στον Μητσοτάκη

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις επιπτώσεις που έχει και για τη Βουλή η είσοδος της χώρας στο ειδικό καθεστώς μνημονιακής λειτουργίας, παραπέμπει ουσιαστικά ο Πρόεδρος της Βουλής, απορρίπτοντας με αυτό τον τρόπο επί της ουσίας τις ενστάσεις του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, ότι για τα σοβαρά προβλήματα που καταγράφονται στο νομοθετικό έργο του Κοινοβουλίου ευθύνες έχει κυρίως η κυβέρνηση και κατ’ επέκταση ο Πρόεδρος της Βουλής που δεν λαμβάνει μέτρα προστασίας της Βουλής από αρνητικά φαινόμενα.

Ταυτόχρονα, ο κ. Βούτσης εν μέρει μόνο έκανε δεκτό τον προβληματισμό του προέδρου της ΝΔ, ως προς τη δυσλειτουργία της ελεγκτικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Υποστήριξε ότι υπάρχουν μεν προβλήματα αλλά πως η κατάσταση σήμερα είναι βελτιωμένη σε σχέση με το παρελθόν.

«Είναι βελτιωμένη η εικόνα αλλά εξακολουθεί να είναι κάτω από την ανάγκη για την ομαλή διεξαγωγή του κοινοβουλευτικού ελέγχου», είπε ο κ. Βούτσης, παραπέμποντας εκ νέου σε «σκέψεις» και προτάσεις που έχουν κατατεθεί και βρίσκονται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας, ενόψει, όπως είπε ο κ. Βούτσης της κατάθεσης συγκροτημένου σχεδίου αλλαγών ως το τέλος του Μαΐου.

«Σε κάθε περίπτωση, κυβέρνηση και Βουλή κάνουν κάθε προσπάθεια ώστε το έργο του Κοινοβουλίου να βρίσκεται στο ύψος της δημοκρατικής λειτουργίας, σε συνθήκες πολύ δύσκολες, που έχουν να κάνουν με τα νομοσχέδια διαδοχικών αξιολογήσεων».

Ο κ. Βούτσης, παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι για λόγους «διαδικαστικούς» αλλά και κυβερνητικών επιλογών, δεν αναμένεται να γίνει αποδεκτό το αίτημα του κ. Μητσοτάκη να έρθει στην Ολομέλεια εντός μηνός η πρόταση νόμου της ΝΔ για την ψήφο των αποδήμων, που δεν έχει τεθεί προς συζήτηση ενώ έχει κατατεθεί προ έτους. Προηγούνται άλλες, είναι πέμπτη κατά σειρά αυτή η πρόταση νόμου της ΝΔ, είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή