Λαφαζάνης και ΛΑΕ «πολιόρκησαν» χθες το Χίλτον

Λαφαζάνης και ΛΑΕ «πολιόρκησαν» χθες το Χίλτον

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δείγμα της κινηματικής διαμαρτυρίας, στην οποία κάποτε πρωτοστατούσαν τα στελέχη της, εισέπραξε χθες η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το κυβερνητικό κλιμάκιο που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Χίλτον. Οι παλαιοί σύντροφοι των σημερινών υπουργών, τα στελέχη της ΛΑΕ, που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου, χθες και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία για την Πρωτομαγιά, επιχείρησαν, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη,να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στο ξενοδοχείο. Κατάφεραν, τελικά, να περάσουν τον πρώτο κλοιό της αστυνομίας και να φθάσουν μόνο μέχρι την είσοδο του ξενοδοχείου, όπου και σταμάτησαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Εκεί ο επικεφαλής της ΛΑΕ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό με σφοδρότητα: «Από το Χίλτον κυβερνάται η χώρα και όχι από τους παραδομένους υπαλλήλους του Μαξίμου. Η Ελλάδα είναι υπό κατοχή. Βρίσκεται σε μνημονιακής κατοχή και στη χώρα κυριαρχεί μια μνημονιακή χούντα διά των εγχώριων υπαλλήλων της. Αυτή την ώρα μέσα στο Χίλτον το νεοαποικιακό κουαρτέτο επιβάλλει πραξικοπηματικά, παράνομα και αντισυνταγματικά, σε μια παραδομένη και προδοτική κυβέρνηση, ένα τέταρτο και καταστροφικό μνημόνιο». Κάλεσε, επιπλέον, τους πολίτες να ξεσηκωθούν, ανταποκρινόμενοι στο μήνυμα της Πρωτομαγιάς. «Το πρωτομαγιάτικο μήνυμα είναι κάλεσμα για εθνική, κοινωνική, λαϊκή και εργατική απελευθέρωση», υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή