«Οδικός χάρτης» ενόψει του συνεδρίου Δημ. Συμπαράταξης

«Οδικός χάρτης» ενόψει του συνεδρίου Δημ. Συμπαράταξης

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δεδομένο ότι «ο χρόνος μέχρι το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο τέλος Ιουνίου δεν είναι πολύς», όπως παρατηρεί συνεργάτης της κ. Φώφης Γεννηματά, συγκαλείται σήμερα στην πρώτη συνεδρίασή της η Γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), υπό την προεδρία της κ. Γεννηματά. Στόχος της πρώτης αυτής συνεδρίασης είναι να καταρτισθεί ένας αρχικός «οδικός χάρτης» για την προσυνεδριακή διαδικασία.

Τη Γραμματεία της ΚΟΕΣ, όπως έγινε γνωστό, αποτελούν οι: Τόνια Αντωνίου, Χαράλαμπος Βαρδίκος, Μάκης Γιομπαζολιάς, Αναστάσιος Δαρσινός, Νίκος Διακουλάκης, Γιώργος Ελενόπουλος, Νίκος Ιωσήφ, Μιχάλης Καρχιμάκης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Πωλίνα Λάμψα, Θεόδωρος Μαργαρίτης, Μανώλης Οθωνας, Εφη Παγκάλου, Χρήστος Πρωτόπαππας, Νίκος Σαλαγιάννης, Αντώνης Σαουλίδης, Φίλιππος Σαχινίδης, Μιχάλης Χάλαρης και Δημήτρης Χατζησωκράτης, ενώ συμμετέχει και ο Νίκος Μπίστης.

Ενόψει του συνεδρίου, αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να δρομολογηθούν σειρά από δράσεις, όπως ειδικές ημερίδες ανά Περιφέρεια, με αντικείμενο την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη και την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής και θεματικές ημερίδες για την παιδεία, την Υγεία και την ανάπτυξη. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε (ΑΠΕ) ότι θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να γίνει ιδρυτικό συνέδριο για έναν νέο φορέα της Κεντροαριστεράς και προς τούτο «είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα νέο σύμβολο, ένα κεντρικό όργανο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και να αποφασισθεί ο οδικός άξονας, το χρονοδιάγραμμα που θα οδηγήσει στον ενιαίο προοδευτικό φορέα της παράταξης».

Κινήσεις Πολιτών

Πάντως, χθες το απόγευμα από την πλευρά των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία ζητήθηκε η αναβολή της σημερινής συνεδρίασης. Οπως ανέφεραν, εκτιμούν ότι θα είναι πιο παραγωγική η διαδικασία εάν προηγηθεί η συνεδρίαση των οργάνων της ΔΗΣΥ, όπως η σύνοδος προέδρων και το Κεντρικό Συμβούλιο. Επιπλέον, οι Κινήσεις Πολιτών έχουν προγραμματισμένη συνδιάσκεψη το προσεχές Σάββατο, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Κεντροαριστερά και θεωρούν ότι θα έπρεπε να προηγηθεί η συνδιάσκεψη των διεργασιών για τα οργανωτικά του συνεδρίου.

Η σύνθεση της Γραμματείας της ΚΟΕΣ, που ανακοινώθηκε χθες, προκάλεσε νέα δυσαρέσκεια στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του γραμματέα του κόμματος Στέφανου Ξεκαλάκη, στον απόηχο της σύγκρουσης της προηγούμενης εβδομάδας, γίνεται λόγος για προσπάθεια από την ηγεσία να περιθωριοποιηθεί και ουσιαστικά να εξοβελισθεί κάθε διαφορετική άποψη. Η κ. Γεννηματά, πάντως, πρόκειται σήμερα να συναντηθεί στη Χαριλάου Τρικούπη με τους γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος μετά τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα και την απόφασή της για έκτακτο συνέδριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή