Ο Καμμένος στα εγκαίνια της Διακλαδικής Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Ο Καμμένος στα εγκαίνια της Διακλαδικής Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ παρέστησαν στην τελετή εγκαινίων της Διακλαδικής Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στο χαιρετισμό που απηύθυνε είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να παρευρίσκομαι στην πολύ σημαντική στιγμή των εγκαινίων αυτής της σπουδαίας Διακλαδικής Ιατρικής Μονάδας.

Θα ήθελα να ξεκινήσω επαινώντας την προσπάθεια όλων όσοι συμμετείχαν στην ανάπτυξη αυτής της πρωτοβουλίας η οποία ολοκληρώθηκε με τη λειτουργία της «Διακλαδικής Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής», στο πολύ σύντομο χρονικό διάστημα των 14 μηνών.

Γιατροί, νοσηλευτικό και όλο το προσωπικό, συνέβαλαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου να έχουμε σήμερα, σε πλήρη λειτουργία αυτή την ιατρική μονάδα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το ισχυρότερο όπλο που έχουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο άνθρωπος. Πάντα πίστευα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι απλώς μια επαγγελματική τάξη στον ευρύτερο δημόσιο χώρο. Είναι λειτουργοί ταγμένοι στην υπηρεσία ανώτερων και ευγενών ιδεωδών και ιδανικών.

Θέλω να εκφράσω τη βαθιά ικανοποίησή μου, διότι η μονάδα θα καλύπτει ανάγκες τόσο των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας. Θα παρέχονται όλες οι εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας για τη διάγνωση και τη θεραπεία της υπογονιμότητας, ενώ θα εφαρμόζονται όλες οι τεχνικές στην υποβοήθηση αναπαραγωγής και στην τεχνητή γονιμοποίηση, χωρίς να επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός των στελεχών μας.

Η Δημιουργία της Διακλαδικής Μονάδας είναι κάτι που χρωστούσαμε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία παρά τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ανταπεξέρχονται με μεγάλη επιτυχία στο απαιτητικό τους έργο στις μονάδες εκστρατείας, στις πτέρυγες μάχης και στα πολεμικά πλοία. Είναι χρέος μας λοιπόν να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τα στελέχη της χώρας μας που «φυλάττουν Θερμοπύλες». Απ’ ό,τι ενημερώθηκα μάλιστα το ενδιαφέρον και η προσέλευση των στελεχών στη μονάδα είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, σε καθημερινή βάση, δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο ως αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, είμαι βέβαιος ότι θα συμμετάσχετε σε δράσεις οι οποίες θα υποστηρίξουν ασθενείς κοινωνικές ομάδες της ελληνικής κοινωνίας με τις υπηρεσίες που θα παρέχετε.

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το έργο σας θα είναι πολύτιμο και θα συνεισφέρει σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, και δεν είναι άλλο, από το δημογραφικό πρόβλημα που μαστίζει τη χώρα μας.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από τα Γενικά Επιτελεία ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να προσαρμοστούν στις σημερινές και μελλοντικές απαιτήσεις, εστιάζοντας στη διακλαδικότητα, στον επαγγελματισμό και στη διαλειτουργικότητα. Μέσω της διακλαδικότητας και της αγαστής συνεργασίας μεταξύ όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας βελτιώνεται καθημερινά η αξιοποίηση των υποδομών μας, των υπηρεσιών μας και των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, μειώνοντας ταυτόχρονα το λειτουργικό κόστος.

Επόμενος στόχος μας είναι η δημιουργία Διακλαδικής Παιδιατρικής Κλινικής που θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Αγαπητό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η άριστη κατάρτισή σας σε σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές που θα εφαρμόζει η μονάδα καθώς και η συνεργασία σας σε θέματα έρευνας και καινοτομίας τόσο με πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας όσο και με αντίστοιχα της Ευρώπης, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του ΝΑΤΟ καταδεικνύουν το στίγμα σας στην πρόοδο, στην προσδοκία και στην ελπίδα που θα διαμορφώσει το μέλλον της χώρας μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα είναι αρωγός δίπλα σας, στο απαιτητικό σας έργο και στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχετε.

Θέλω να ευχηθώ ακόμη μια φορά καλή επιτυχία στο έργο σας, και να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και τον επίτιμο Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται σήμερα εδώ, ο οποίος στην πρωτοβουλία αυτή έβαλε όλη του τη δύναμη για να πετύχουμε μέσα σε 14 μήνες, να κάνουμε τα εγκαίνια της Μονάδος.

Καλή επιτυχία στο έργο σας».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή