ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τερματισμό της εσωστρέφειας ζητεί η Φώφη Γεννηματά

Τερματισμό της εσωστρέφειας ζητεί η Φώφη Γεννηματά

Με το σαφές μήνυμα ότι «η εσωστρέφεια δεν μπορεί να συνεχιστεί» η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Φώφη Γεννηματά, ζήτησε χθες από τους γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος «ενεργή στήριξη» στις επιλογές της για να κλείσει το εσωκομματικό μέτωπο που άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα. Αν στόχος της χθεσινής συνάντησης ήταν να γίνει μια «χαρτογράφηση» της διάχυσης της εσωκομματικής σύγκρουσης προς τα κάτω, τότε το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά θετικό για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ένα σύνολο περίπου 100 γραμματέων νομαρχιακών επιτροπών και αναπληρωτών τους που συμμετείχαν στη συνάντηση, μόλις 7 εξέφρασαν κάποιο προβληματισμό για τις επιλογές της ηγεσίας, με τις εκτιμήσεις του επιτελείου της κ. Γεννηματά να είναι ότι ουσιαστικά δόθηκε ένα καθαρό μήνυμα έγκρισης της στρατηγικής της.

Η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι το έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει νέα Κεντρική Επιτροπή, «η οποία θα αντιστοιχεί στην ενισχυμένη κοινωνική και πολιτική δυναμική μας», όπως είπε, για να προσθέσει ότι «κανείς δεν θα πάρει αποφάσεις για το ΠΑΣΟΚ χωρίς το ΠΑΣΟΚ». Επιτέθηκε στους διαφωνούντες, αναφέροντας ότι «η βάση μας θεωρεί πολιτικά απαράδεκτο την ώρα που η παράταξη σηκώνει και πάλι κεφάλι, κερδίζει μάχες και έδαφος, κάποιοι να επιλέγουν σκιαμαχίες που δημιουργούν άσκοπες αναταράξεις και εσωστρέφεια». Υπογράμμισε, δε, ότι το συνέδριο θα αποφασίσει και για τα επόμενα βήματα προς τον ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Την ίδια στιγμή, ως ένα αποφασιστικό βήμα στην πορεία μετασχηματισμού της ΔΗΣΥ σε ενιαίο φορέα περιγράφεται το προγραμματισμένο για το τριήμερο 30/06 – 02/07 συνέδριο στην απόφαση της Γραμματείας της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, που συνήλθε χθες πρώτη φορά, υπό την κ. Γεννηματά. Στη χθεσινή συνεδρίαση επιβεβαιώθηκαν οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές, όπως έχουν περιγραφεί μέχρι τώρα, και, όπως επισημάνθηκε, το συνέδριο θα είναι ανοικτό σε όλα τα κόμματα, τους φορείς και τα στελέχη του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου για να καταθέσουν τις απόψεις τους και να συμβάλουν στη συνδιαμόρφωση των αποφάσεων. Παράλληλα, το συνέδριο θα προτείνει τον οδικό χάρτη μετάβασης στον ενιαίο φορέα. Στη χθεσινή συνεδρίαση συμφωνήθηκε ότι οι ομάδες εργασίας που θα συγκροτηθούν ενόψει του συνεδρίου αφορούν το πρόγραμμα Ελλάδα, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τον προσυνεδριακό διάλογο, την οικονομική εξόρμηση, τον διαδικτυακό διάλογο, τις πολιτικές για τη νέα γενιά, αλλά και το νέο σύμβολο της ΔΗΣΥ.