Μητσοτάκης: «Προσπάθεια ουκρανοποίησης της Ελλάδας»

Μητσοτάκης: «Προσπάθεια ουκρανοποίησης της Ελλάδας»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν μια αποστροφή του λόγου του Kυριάκου Μητσοτάκη στην εισαγωγική του παρέμβαση στη χθεσινή σύσκεψη των «γαλάζιων» τομεαρχών που επανέφερε το ζήτημα της μάχης της περασμένης Παρασκευής στη Βουλή. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν κατονόμασε μεν τον Ιβάν Σαββίδη, μίλησε, όμως, για «απαράδεκτες ρυθμίσεις προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων που η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να προσεταιρισθεί» και έκανε λόγο για «νέα διαπλοκή» του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μάλιστα προσέρχεται προσωπικά στη Βουλή για να υπερασπιστεί τις εν λόγω ρυθμίσεις.

Και ενώ η σύσκεψη βρισκόταν σε εξέλιξη, η διαρροή σε πραγματικό χρόνο της συνέντευξης του Ιβάν Σαββίδη στο protothema.gr, στην οποία ο επιχειρηματίας επιτίθετο προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, αναπόφευκτα τον έφερε στο επίκεντρο της συζήτησης των «γαλάζιων» στελεχών. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε λόγο για προσπάθεια «ουκρανοποίησης» της Ελλάδας και εξέπεμψε το μήνυμα ότι «δεν θα χαριστούμε σε κανέναν». Φέρεται να εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι «μικρό ψάρι» σε σύγκριση με τον κ. Σαββίδη. Υπήρξαν και κάποιοι, βουλευτές Βορείου Ελλάδος κυρίως, οι οποίοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους. Πάντως, η κοινή γραμμή ήταν ότι το κόμμα πρέπει να έχει ενιαία στάση στο θέμα της διαπλοκής και ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια σε παρόμοιες πρακτικές της κυβέρνησης.

Λίγα λεπτά αργότερα, η Πειραιώς εξέδιδε ανακοίνωση στην οποία σημείωνε ότι η συνέντευξη είναι «αποκαλυπτική της διαπλοκής που επεκτείνεται με προκλητικό τρόπο με ευθύνη της κυβέρνησης» και έκανε λόγο για «σκανδαλώδεις χαριστικές τροπολογίες που δεν είναι στοιχείο της δημοκρατίας». Κατέληγε δε ότι το μέλλον της χώρας θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός «και όχι οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες». Δεν ήταν η μόνη. Για «διαπλοκή στην αποθέωσή της και ξετσιπωσιά χωρίς προηγούμενο» έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος, θυμίζοντας την « (ν)τροπολογία» της Παρασκευής. «Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι άνθρωποι τα ’χουν κάνει πλακάκια και μας το λένε χωρίς ίχνος ντροπής», τόνισε. Και προσέθεσε σκωπτικά: «Το μόνο που απομένει είναι να έρχονται στη Βουλή με φανέλες “Σαββίδης”, να του φτιάξουν και ένα θεωρείο-σουίτα για να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις και να κάθεται πλάι του και ο κ. Τσακαλώτος με κασκόλ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Ποτάμι μίλησε για «ωμό και απροκάλυπτο τρόπο με τον οποίο ένας επιχειρηματίας παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα, «με φανερά τα ανταλλάγματα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή