Καμμένος: Νέος στρατηγικός σχεδιασμός απέναντι στην Αγκυρα – δικαιώθηκα για το «θερμό επεισόδιο»

Καμμένος: Νέος στρατηγικός σχεδιασμός απέναντι στην Αγκυρα – δικαιώθηκα για το «θερμό επεισόδιο»

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δημιουργούν και ανανεώνουν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς που υπάρχουν και για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή και σε σχέση με την προκλητική στάση της Τουρκίας τον τελευταίο καιρό, ανέφερε ο Πάνος Καμμένος την Τετάρτη, μιλώντας στη Βουλή.

Παράλληλα, ο κ. Καμμένος προανήγγειλε απόρρητη συνεδρίαση Επιτροπής Εξωτερικών το προσεχές διάστημα.

Ακόμη, έκανε λόγο για δικαίωση όσον αφορά τη διαρροή του ΥΠΕΘΑ περί «θερμού επεισοδίου» με την Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου το τρέχον διάστημα, οπότε αναμένεται να ξεκινήσει η εξόρυξη Φυσικού Αερίου από την Γαλλική Total.

«Μου δίνει τη δυνατότητα να απαντήσω σε μια επίθεση που δέχτηκα στις 2 Μαρτίου, όταν πηγές του Υπουργείου Άμυνας, εγώ, ενημέρωσα τους κοινοβουλευτικούς δημοσιογράφους, λέγοντάς τους ότι υπάρχουν κάποια ΝΟΤΑΜ τα οποία βλέπουμε να κυκλοφορούν από την μεριά της Τουρκίας για τις περιοχές που διεξάγονται οι έρευνες στην Κύπρο και μάλιστα για το οικόπεδο 6 που έχει δεσμεύσει ή TOTAL μαζί με την ENI και κάποιες άλλες εταιρείες, που λέγοντας ότι θα στείλουν το Barbaros να κάνει έρευνες – μην το αποδώσετε σε εμένα, αποδώστε το σε κάποιες πηγές του Υπουργείου Άμυνας – ώστε, τουλάχιστον, να είμαστε σε εγρήγορση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, ο οποίος άσκησε κριτική σε Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, που, όπως τόνισε τότε τον αποκάλεσαν «ακροδεξιό συνεταίρο του κυρίου Τσίπρα» και ««σφουγγαρίστρα της Δεξιάς».

Ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης αντέδρασε αλλά μετά μου ζήτησε συγνώμη, τους είχαν διαφύγει κάποιες ΝΟΤΑΜ, πρόσθεσε ο υπουργός Αμυνας και συμπλήρωσε:

«Αντί λοιπόν, να ρωτήσουν τι λέει το ΝΟΤΑΜ και για ποιο λόγο υπήρχαν αυτές οι διαρροές από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο ένας με έλεγε «σφουγγαρίστρα» και ο άλλος έλεγε ότι παίζω επικίνδυνα παιχνίδια και ότι είμαι ιδιαίτερα επικίνδυνος για την κυβέρνηση. Το λέω αυτό γιατί για καμιά φορά, δικαιώνεσαι μετά από καιρό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή