Γεννηματά: Ο Τσίπρας υπόσχεται πλασματικά αντιμέτρα

Γεννηματά: Ο Τσίπρας υπόσχεται πλασματικά αντιμέτρα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης

Με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φέρνει το 4ο βαρύ μνημόνιο και υπόσχεται πλασματικά αντιμέτρα για … το 2019 και χωρίς αιδώ δηλώνουν ότι δεν θα αποδώσουν το κοινωνικό μέρισμα που οφείλουν στους πολίτες».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αρνείται να αξιοποιήσει την ρητά προβλεπόμενη από το ισχύον πρόγραμμα δυνατότητα για απόδοση στην οικονομία και στην κοινωνία, των επιπλέον χρημάτων που εισέπραξε στραγγίζοντας με τους φόρους τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Επικρίνει και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λέγοντας οτι ο «κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ που τον Δεκέμβριο δεν ψήφισαν το ΕΦΑΠΑΞ επίδομα για τους συνταξιούχους, σπεύδουν τώρα να συμμαζέψουν το λάθος τους με πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά η κυβέρνηση με βάση τις προβλέψεις του προγράμματος και χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τους στόχους του 2017, μπορεί να επιστρέψει στους Έλληνες πολίτες περίπου 1,9 δισ. ευρώ (περίπου 1% του ΑΕΠ), τροποποιώντας τον προϋπολογισμό του 2017.

«Επειδή ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα σχέδιο για την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική προστασία, προτείνουμε ό,τι ποσό διατεθεί από τα χρήματα αυτά να κατευθυνθεί κατά προτεραιότητα σε:

-Ενίσχυση των πολιτικών απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για πρόσληψη 200.000 ανέργων (και κυρίως νέων ανθρώπων) μέσω κάλυψής των εισφορών στην κοινωνική ασφάλιση,

-Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στην πρωτογενή παραγωγή και στην εστίαση,

-Ενίσχυση των πολιτικών στήριξης της οικογένειας.

Η Κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία καταθέτοντας σχετική Πρόταση Νόμου», καταλήγει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)