Καμιά ελάφρυνση χρέους δεν ετοιμάζεται για την Ελλάδα, διαμηνύει το Βερολίνο

Καμιά ελάφρυνση χρέους δεν ετοιμάζεται για την Ελλάδα, διαμηνύει το Βερολίνο

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν βρίσκεται σε εξέλιξη καμιά προετοιμασία μέτρων για την ελάφρυνση του κρατικού χρέους της Ελλάδας, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας σήμερα, διαψεύδοντας δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt περί του αντιθέτου.

«Δεν γίνεται προετοιμασία για καμιά ελάφρυνση χρέους», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας σε γραπτή δήλωσή του η οποία εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, οι μεταρρυθμίσεις στην εφαρμογή των οποίων συμφώνησε η Ελλάδα θα εγγυηθούν τη βιωσιμότητα του χρέους της.

«Σε ό,τι αφορά πιθανά μέτρα για το χρέος, καταλήξαμε σε μια σαφή συμφωνία (η οποία συμπεριλαμβάνεται) στην ανακοίνωση του Eurogroup του Μαΐου του 2016. Σύμφωνα με αυτήν, μετά την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, θα γίνει μια εκτίμηση για το εάν είναι αναγκαία τα όποια μέτρα για το χρέος. Αυτό ισχύει ακόμη».

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή