ΚΚΕ: Παραμύθι με άλλο όνομα από την κυβέρνηση

ΚΚΕ: Παραμύθι με άλλο όνομα από την κυβέρνηση

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ορισμό «παραμύθι που αλλάζει όνομα» έδωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στα αντίμετρα, για τα οποία η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι εξασφάλισε από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. «Μετά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που πήγε στα αζήτητα, το παράλληλο πρόγραμμα που πήγε άκλαυτο, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε τα αντίμετρα», υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, στο πλαίσιο ομιλίας του σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πάτρας για τα 50 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. Και επιχειρηματολογώντας στην κατεύθυνση αποδόμησης των κυβερνητικών ισχυρισμών, ο γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση έφερε μια συμφωνία που στηρίζει τα μονοπώλια με ρυθμίσεις όπως η μείωση φορολογίας επιχειρήσεων, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η περαιτέρω απελευθέρωση της ΔΕΗ, ενώ η υπόσχεση για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 40% έγινε επαναπροσδιορισμός και η μείωση του φόρου αλληλεγγύης αφορά μόνον τα υψηλά εισοδήματα.

Αναφερόμενος στα «μέτρα διαχείρισης της απόλυτης ένδειας», όπως τα επιδόματα φτώχειας και τα σχολικά γεύματα, ο κ. Κουτσούμπας, αφού δήλωσε ότι «καθόλου δεν τα υποτιμάμε», τα χαρακτήρισε ως ομολογία «ότι το μόνο που μπορεί να περιμένει ένας λαός που έχει γονατίσει είναι τα ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι της μεγάλης καπιταλιστικής κερδοφορίας».

Ο γ.γ. του ΚΚΕ, αναφερόμενος στις προβλέψεις της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης και τα μέτρα για μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, κατηγόρησε την κυβέρνηση για συμφωνία σε ένα διπλό πακέτο μέτρων. «Ενα συν ένα δώρο», όπως είπε χαρακτηριστικά. Και σε υψηλούς τόνους επισήμανε ότι «στις μέρες μας ο Καιάδας ονομάζεται “επιστροφή στην ανάπτυξη”» και κάλεσε τον λαό να απορρίψει τη νέα συμφωνία, «τη νέα σφαγή στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις που τις μετατρέπει αυτόματα σε επιδόματα φτώχειας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή