Ενίσχυση του ρόλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ενίσχυση του ρόλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζήτημα χρόνου είναι η επίλυση όλων των συνταξιοδοτικών υποθέσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς ήδη ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής συνέστησε ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή προκειμένου να προχωρήσει στην κατάρτιση σχεδίου για τη σύνταξη του δικονομικού κώδικα λειτουργίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η σύνταξη του δικονομικού κώδικα για τη λειτουργία του ανωτάτου δικαστηρίου αποτελεί αίτημα των ίδιων των ανώτατων δικαστικών λειτουργών, ενώ είχε συζητηθεί και στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο Ιανουάριο ο κ. Σταύρος Κοντονής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές που θα γίνουν θα είναι προς την ενίσχυση του ρόλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά και τη διευθέτηση συνολικά από το ανώτατο δικαστήριο, όλων των συνταξιοδοτικών υποθέσεων οι οποίες θα προκύψουν από τη συγκρότηση του νέου συνταξιοδοτικού φορέα.

Ηδη, τον περασμένο Ιανουάριο, μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ανδρονίκη Θεοτοκάτου και τον Γενικό Επίτροπο Επικρατείας κ. Μιχαήλ Ζύμη, ο κ. Κοντονής είχε εξαγγείλει την επιτάχυνση της διαδικασίας για τη σύνταξη του δικονομικού κώδικα λειτουργίας του δικαστηρίου, προκειμένου όπως είπε να επιλυθούν ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα επί σειράν ετών.

Ικανοποίηση

Ο ίδιος είχε εκφράσει και την ικανοποίησή του από την πρόθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να αναλάβει συνολικά την επίλυση όλων των συνταξιοδοτικών υποθέσεων. «Με μεγάλη χαρά άκουσα ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο, ως ανώτατο δικαστήριο της χώρας, μπορεί να αναλάβει συνολικά την επίλυση όλων των συνταξιοδοτικών υποθέσεων, οι οποίες θα προκύψουν από τη συγκρότηση του νέου συνταξιοδοτικού φορέα. Αυτό είναι κάτι που με ικανοποίησε ιδιαίτερα, διότι διαπιστώνουμε ότι υπάρχει η διάθεση προσφοράς και παραγωγής έργου. Η πρόταση αυτή θα συζητηθεί με τους συναρμόδιους υπουργούς και θεωρώ ότι πρέπει να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν», είχε δηλώσει ο κ. Σταύρος Κοντονής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή