Ο Στ. Θεοδωράκης στρέφει το βλέμμα στην επαρχία

Ο Στ. Θεοδωράκης στρέφει το βλέμμα στην επαρχία

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να αποδείξει ότι το Ποτάμι όχι μόνον δεν έχει στερέψει, όπως διαφαίνεται σε πολλές δημοσκοπήσεις, αλλά ότι μπορεί να ξαναγίνει η μαγιά για να διαμορφωθεί ο περιβόητος πόλος στο κέντρο της πολιτικής σκακιέρας έχει βαλθεί ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Και μάλιστα τον τελευταίο καιρό δρα υπογείως, όπως λένε χαριτολογώντας οι συνεργάτες του, μοιάζοντας να έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του να πιάσει έστω οριακά το 3% ακόμη και στην περίπτωση που η πολυσυζητημένη σύμπραξή του με την Ωρα Αποφάσεων ναυαγήσει.

Και είναι αλήθεια ότι πολλά απ’ όσα γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες στη Σεβαστουπόλεως δεν βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας. Ο κ. Θεοδωράκης, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι το μεγάλο πρόβλημα του Ποταμιού σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που μετείχε ήταν τα πολύ χαμηλά ποσοστά του στην επαρχία, προσπαθεί να αναδιοργανώσει πλήρως τις δράσεις του κόμματός του στην περιφέρεια. Και ο τρόπος που λειτουργούν τα δύο στελέχη που έχουν αναλάβει τον σχετικό συντονισμό, ο νέος γραμματέας του κόμματος κ. Γιώργος Γκαρής και ο βουλευτής Γ. Μαυρωτάς, είναι όντως έξυπνος. Αφού εντοπίζουν μέσω εθελοντών του Ποταμιού προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους μιας περιοχής, τα φέρνουν στις τομεακές ομάδες του κόμματος και αν βρουν λύση, παρεμβαίνουν επί τόπου μέσω των στελεχών του κόμματος. Λίγοι ίσως γνωρίζουν ότι χάρη σε μια πρόταση του Ποταμιού αμβλύνθηκαν προσφάτως οι αντιδράσεις που υπήρχαν στην Καβάλα για το πέρασμα του αγωγού ΤΑΠ από την περιοχή. Και αυτό επετεύχθη ύστερα από παρέμβαση του κόμματος στην κατασκευαστική εταιρεία –που τη δέχθηκε– να ασφαλίσει τις περιουσίες των κατοίκων που γειτνιάζουν στον αγωγό, λύση με την οποία είχαν συμφωνήσει και οι θιγόμενοι.

Με τον ίδιο αθόρυβο τρόπο λειτουργεί το κόμμα σε πολλές ακόμη πόλεις της χώρας. Στις 20 Μαΐου, για παράδειγμα, διοργανώνει στο Ηράκλειο της Κρήτης ημερίδα με θέμα τον ιατρικό τουρισμό (ή για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, το Ποτάμι έχει καλέσει ειδικούς για να «διδάξουν» στους Κρητικούς πώς θα κατορθώσουν να φέρουν στο νησί το τεράστιο ιατρικό τουριστικό ρεύμα που έχασε η Αττάλεια λόγω της αστάθειας στην Τουρκία).

Ανάλογες δράσεις, που εκτιμούν στο Ποτάμι ότι το διαφοροποιεί από όλα τα άλλα κόμματα, ετοιμάζονται και για την πρωτεύουσα. Σύντομα θα παρουσιαστεί πρότζεκτ ανάπλασης των Εξαρχείων, ενώ θα ακολουθήσει και πρωτοβουλία αποκατάστασης για το Πεδίον του Αρεως.

«Τώρα πλέον έχουμε και τον χρόνο με το μέρος μας για να διαψεύσουμε τις δημοσκοπήσεις» λένε στη Σεβαστουπόλεως, υπονοώντας ότι οι εκλογές χάθηκαν από τον ορίζοντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή