ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μοσκοβισί: «Ο Μακρόν θα είναι σύμμαχος της Ελλάδας»

Μοσκοβισί: «Ο Μακρόν θα είναι σύμμαχος της Ελλάδας»

Την πεποίθησή του ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα στηρίξει την Ελλάδα και θα είναι ένας Πρόεδρος σύμμαχος της Αθήνας εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για οικονομικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε:

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι με τον Εμανουέλ Μακρόν Πρόεδρο, ναι η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει στη Γαλλία μια χώρα φίλη, έναν Πρόεδρο φίλο και μία κυβέρνηση φίλη και να γιατί αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές για τους Έλληνες».

Ο Πιέρ Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τον Εμανουέλ Μακρόν για το ελληνικό πρόγραμμα .

«Γνωρίζω πολύ καλά τον Εμανουέλ Μακρόν, δουλέψαμε μαζί όταν ήταν Υπουργός Οικονομικών, όταν ήταν Γενικός Γραμματέας δίπλα στον Φρανσουά Ολάντ, για να βρούμε θετικές θέσεις απέναντι στην Ελλάδα, για την Ελλάδα»

«Η Γαλλία είναι μια χώρα φίλη της Ελλάδας. Και θα μείνει.»

Λίγες μόνο ημέρες μετά την προδιαγραφόμενη συμφωνία για την αξιολόγηση στο Eurogroup η τοποθέτηση του Πιερ Μοσκοβισί αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς προδιαγράφει τη στάση που θα κρατήσει και για την ελάφρυνση του χρέους η δεύτερη οικονομική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γαλλία.

Ο Πιερ Μοσκοβισί τόνισε μάλιστα με νόημα : «Το να είσαι φίλος της Ελλάδας σημαίνει από την μία να ενθαρρύνεις τις υποχρεώσεις και τις προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις μέχρι το τέλος αλλά χρειάζεται επίσης από την άλλη και η αλληλεγγύη των εταίρων της.»

Αναφερόμενος στο δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών ο Γάλλος αξιωματούχος της Κομισιόν παρατήρησε ότι « είναι σημαντικές για την Ελλάδα αλλά θα πάω-όπως είπε- πιο μακριά, είναι σημαντικές για όλους τους Ευρωπαίους. Γιατί στον δεύτερο γύρο υπάρχει μια κατάσταση σχεδόν γραφική, μεταξύ μίας υποψήφιας που θέλει να καταστρέψει την Ευρώπη, που θέλει να βγάλει την Γαλλία από το Ευρώ και ενός υποψήφιου φιλο-ευρωπαίου και υποστηρικτή του ευρώ.»

«Συνεπώς όλοι οι ρεπουμπλικάνοι, όλοι οι Γάλλοι δημοκράτες», -κατέληξε ο Π.Μοσκοβισί- «όποια και αν είναι η πολιτική τους συμπάθεια θα πρέπει να κινητοποιηθούν κατά του Εθνικού Μετώπου και αυτό δικαιολογεί την παρουσία μου εδώ.»

Ο Πιερ Μοσκοβισί το βράδυ της Παρασκευής συμμετείχε σε μια κοινή εκδήλωση του «μετώπου των Ρεπουμπλικάνων» με υψηλές προσωπικότητες από όλα τα κόμματα-πλην του Μελανσόν, κατά της αποχής, η αύξηση της οποίας θα ήταν προς όφελος της Μαρίν Λεπέν.

Παρόντες ήταν δύο πρώην πρωθυπουργοί που έχουν ταχθεί υπέρ του Μακρόν. Ο Μανουέλ Βάλς και ο Ζαν Πιερ Ραφαρέν. Ακόμη, πρώην υπουργοί όπως ο Μπερνάρ Κουσνέρ, η Υπουργός Περιβάλλοντος Σεγκολέν Ρουαγιάλ και η αγαπητή στους Γάλλους πρώην Δήμαρχος του Στρασβούργου Φαμπιέν Κελέρ. Η τελευταία απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε:

«Το ρίσκο για την εκλογή της Μαρίν Λεπέν βρίσκεται εδώ, και πιστεύω ότι θα πούμε όλοι μαζί ότι πίσω από την Μαρίν βρίσκεται ο Λεπέν, και ότι η Δημοκρατία είναι αυτή που πρέπει να υποστηρίξουμε την Κυριακή.»